Aç Kalarak Kilo Almak Mümkün Mü?

Yayın Tarihi : 2018/05/09 02:18 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/09 02:18 •
Aç kalarak kilo almak mümkün mü?  Bu soru akla ilk hayır cevabı getirebilse de durum her zaman böyle değildir
Aç Kalarak Kilo Almak Mümkün Mü?

Aç kalarak kilo almak mümkün mü?  Bu soru akla ilk hayır cevabı getirebilse de durum her zaman böyle değildir.
Vücudumuzun yaşamsalişlevlerini yerine getirebilmesi için her gün belirli oranda besin tüketmesi veenerji üretmesi gerekir.Ürettiği bu enerjiyi de nefes alıp-verme, sindirimişlemi, yürüme gibi birçok hayati faaliyet için kullanır.
Çoğu zaman fazlakilolardan neredeyse aç kaldığımız sağlıksız diyetlerle kurtulmaya çalışırız. Sonrasında tartıldığımızda kilo veremediğimizi belki de kilo aldığımızı fark ederiz.
Dahasonra ‘içtiğimiz su yarıyor’ düşüncesi, sağlıklı bir kiloya ulaşma inancımızı kırar. Yapılan araştırmalar gösteriyorki, vücuda besin alımı azaltıldığındafazla besinin yağa dönüşme oranı da azalıyor, ancak vücuda günlük ihtiyacındandaha az besin almak durumu tersine çevirebiliyor.
İhtiyaçtan az besin alımı vücudu strese soktuğu için metabolizma hızını dayavaşlatabiliyor. Vücut kendini zor zamanlara hazırlamak için normalde metabolizmafaaliyetleriyle tüketeceği besinleri de depo etme yolunu seçiyor. Böylece açkalarak zayıflamış değil kilo almaya daha eğilimli hale gelmiş oluyoruz.
İdeal kiloyaulaşmanın ve onu korumanın yolu aç kalmak değil aksine düzenli ve doğru birbeslenmeyle birleşmiş aktif bir hayat sürmektir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?