Batı Nil Virusu (West Nil Fever) (WNF) Türkiye'de

Gün geçmiyor ki,sağlığımızı tehdit eden bir virus veya bakteri ortaya çıkmasın.Kuş Gribi,Domuz Gribi,NDM-1 derken şimdi de Batı Nil virusunun Türkiye'de olduğu Sağlık Bakanlığınca açıklandı.
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, 'Batı Nil Virüsü enfeksiyonu vakalarına Türkiye'de de rastlanılmıştır' duyurusu yapıldı.
Manisa'da ateş, trombositopeni (kan pıhtılaşmasında görevli hücrelerin azalması), bilinç değişikliği ve döküntü şikayetiyle başvuran 16 hastadan 6'sı hayatını kaybetmiş bunun üzerine Batı Nil Virüsü paniği başlamıştı.
Ancak yapılan incelemelerde bu virüse rastlanmadı.Komşumuz Yunanistan'da geçen ay ortaya çıkan Batı Nil virüsü nedeniyle 18 kişi yaşamını yitirdi.
Haberlere göre Batı Nil Virüsünün bulaştığı tespit edilenlerin sayısı 177, hastanelerde 9 kişi yoğun bakım tedavisi görüyor.Bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin büyük bölümünü 70 yaş üstü hastalar oluşturuyor.
Yaygın olarak ateş, baş ve kas ağrıları, iştah kaybı, bulantı, kusma, ishal, ciltte kızarıklık, lenf bezlerinin şişmesi gibi belirtiler gösteren Batı Nil virüsü, sivrisinekler aracılığıyla memelilere bulaşıyor.
Kan yoluyla, organ ve doku nakliyle de bulaşan virüs, normal koşullarda kendini göstermiyor ve çoğu zaman farkına varılmadan atlatılıyor. Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olanlarda beyin iltihaplanmasına ya da beyni ve omuriliği çevreleyen zarlarda iltihaplanmaya yol açabiliyor.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
24 Sure Testi (Tüm Kromozom Analizi) Nedir? Tahlil Sonuçları ve Referans Değerleri: Önemli Uyarı Tahlil.com Yenilendi Kanserden Korunmak İçin Yapılması Önerilen Tahliller Beyin Omurilik Sıvısı (BOS) Normalde Ne Renk Olmalı Nasıl Görünmelidir? Vitamin B 12 Yüksekliği Hangi Durumlarda Görülür? Bebekte Hangi Tanılar İçin Topuk Kanı Alınır? Talasemi Tanısı ve Hemoglobin Elektroforezi Testi AFP Testi Neden Yapılır? Orşit Tanısı Nasıl Konur? Hepatit C Tanısı,Tedavi ve Takibinde Hangi Tahliller Uygulanır? Direkt Coombs Testi Nedir ? Direkt Coombs Neden İstenir ?

