Benleri Ciddiye Alın

Yayın Tarihi : 2015/06/27 10:57 • Güncelleme Tarihi : 2023/06/06 11:24 •

Ben, vücutta bir çıkıntı şeklinde meydana gelen; kırımızı veya siyah renkte olabilen et ayrılmasıdır.

Benleri Ciddiye Alın

Ben Nedir?

Ben, vücutta bir çıkıntı şeklinde meydana gelen; kırımızı veya siyah renkte olabilen et ayrılmasıdır. Benlerin rengi, yapısı, boyutu, büyüme hızı gibi unsurlar vücudun sağlığı için oldukça önemli unsurlardır. Bunlara bakılarak benin zararlı olup olmadığı araştırılabilir hatta ihtiyaç duyulursa cerrahi müdahale ile alınabilir bile.

Hangi Benler Zararlıdır?

Benlerin zararlı olanları genel olarak; aniden çıkan, aşırı kaşıntı yapan, özellikle gittikçe daha büyük boyutlara ulaşan benlerdir. Ancak her bu şekilde aşama kaydeden bene zararlı diyemeyiz. Bir benin zararlı olduğuna kanaat getirebilmek için, o ben incelenmeli, gerekli tahliller yapılmalıdır. Ancak bundan sonra doğru karar verilebilir.

Hangi Benler Zararsızdır?

Benlerin bir kısmı ise zararsızdır. Bu benler genelde doğuştan beri vücudunuzda bulunan, herhangi bir kaşıntı, büyüme yapmayan benler zararsızdır. ancak yine de bu benlerin zararsız olmasına net karar verilemeye bilir. Yani doğuştan ve büyümeyen benleriniz, sonradan da tehdit haline dönüşebilir.

Benler Neden Alınır?

Benler cildin herhangi bir bölgesinde bulunabilir. Dolayısıyla vücudun görünen kısımlarında bulunması da olasıdır. Bazı benlerin üzerinde kıllanma dahi olabilir ki bu da son derece normal bir durumdur. Ancak kişi, bu benlerin varlığından estetik olarak memnun olmaya bilir ve bunları aldırmak isteyebilir. Bu operasyonların yapılması etik ve normaldir. Yani kişi görünüş itibariyle beninden rahatsızsa, bu benini cerrahi operasyonla aldırmasında bir problem yoktur. Zararlı benlerin alınması ise, doktor kararıyla yapılır. Cildiye doktorunun muayenesi, tahlil sonuçları ve gerek görülmesi durumunda cerrahi operasyonla benin alınması mümkündür.

Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Benler her ne kadar dışarıdan görünse de, kökü bir miktar deriye saplanmış, hatta damarlarla bağlantı kurmuş dahi olabilir. Bu sebeple ben cerrahisinde, bölgeden alınan kesi ile, ben kökü tamamen temizlenir. Yara üzeri kapatılarak cerrahi tamamlanır. Birkaç gün bölge sargıda kalır. Bu aşamada derinin toparlanması ve iyileşmesi beklenir. Birkaç gün sonra sargılar çıkarılır ve kişi hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ben operasyonlarında ciltte leke kalmaz. Hasta bir süre sonra kontrole çağırılır ve eğer yeniden bir ben kökü veya komplikasyon yoksa yeniden kontrole ihtiyaç duyulmayabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?