Beta HCG Testi Nedir? Gebelik Testi Olarak Kullanılır mı?

Yayın Tarihi : 2018/09/12 23:47 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/19 10:02 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Beta HCG Günümüzde gebelik şüphesinde istenen istenen bir kan testtir. Beta HCG hormonunun hamilelik şüphesi olan kadınlarda kan ve idrarda araştırılması ile gebelik testi olarak kullanımı bulunmaktadır.Beta HCG testi ayrıca kadınlarda mol hidatiform ve yumurtalık kanseri, erkeklerde ise testis kanseri teşhis ve takibinde kullanılmaktadır.

Beta HCG Testi Nedir? Gebelik Testi Olarak Kullanılır mı?

Beta HCG Testi Nedir?

Beta HCG gebelik tanısı için doktorlarca kullanılan tahlilidir..Kan alınarak yapıldığı gibi idrarda da Beta HCG saptanarak yapılan gebelik varlığını araştıran tahlildir.
Gebelik tanısında hızlı ve kesin sonuç verdiğinden kanda Beta HCG testi hekimlerce tercih edilmektedir.Beta HCG aslında bir hormondur bu nedenle tahlil de bir hormon tahlilidir.
Gebe kalındıktan sonra Beta HCG adı verilen bir hormon salgılanır. Beta HCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 1 hafta sonra kanda normal seviyelerin üstüne çıkar.
Hamile olmayan bir kadında kandaki Beta HCG seviyesi 0-5 mIU/ml’dir.Beta HCG seviyesinin 6 mIU/ml den yüksek olması gebelik lehine sonuç vermektedir.
Kanda Beta HCG testi ayrıca kadınlarda yumurtalık erkeklerde de testis kanserlerinin tanı ve takibinde kullanılmaktadır.Her iki durumda da Beta HCG değerlerinde yükselme gözlenmektedir.
Beta HCG ayrıca down sendromu riskinin belirlenmesi ve düşük riskinin araştırılmasında da doktorlarca istenen bir tahlildir.
Beta HCG testi için açlık veya tokluk önemli değildir.Tercihan aç karına verilmesi önerilse de tok karınayken de alınan örnek değerlendirmeye alınabilir.

Kanda Beta HCG Testi ile İdrarda Gebelik Testi Arasındaki Fark Nedir?

Kanda Beta HCG'nin hamileliği gösteren değerinin üstünde olması ile gebeliğin ön tanısı koyulur.Sonraki günlerde Beta HCG değerlerinde düzenli bir artış ve nihayet gebelik kesesinin ultrason muayenesinde de görülmesiyle kesin gebelik tanısı koyulur.

Kan Beta HCG seviyesi belirli bir miktarın üstüne çıkınca idrarda da ortaya çıkar.
İdrarda da Beta HCG saptayan gebelik testleri de vardır.Ancak bunlar kanla yapılan beta HCG tahliline göre gebeliği daha geç saptamaktadır.

Hamilelik testlerinde Beta HCG hormonun seviyeleri ölçülür. Gebeliğin takibi esnasında Beta HCG artışları gebelik seyri  hakkında bilgi verir.
Beta HCG değerleri dış gebeliğin tanısında son derece önemlidir.
Mol Hidatiform denilen hastalıkta da yapılan cerrahi girişimden sonra bir iyileşmenin elde edilip edilmediği seri halde yapılan Beta HCG tahlil değerleri ile anlaşılır.

Beta HCG Testi Birimi Nedir?

Kanda yapılan Beta HCG testi sonuçlarının değerleri birim olarak ifade edilmelidir.
Beta HCG testi birimi ise mIU / ml'dir. Örneğin sonucu 10 çıkan bir Beta HCG sonusu tahlil raporunda 10 mIU / ml olarak belirtilir.

Beta HCG Testi Nerelerde Yapılır?

Hemen her hastanede Beta HCG testi yapılmaktadır.Devlet kurumlarında sosyal güvencesi olanlara ücretsiz yapılmakta olup özel laboratuvar ve hastanelerde ise ücretli yapılmaktadır.

Beta HCG Testi Ücreti Nedir?

2019 yılı itibariyle Beta HCG testi 60 ile 100 TL arası ücretler karşılığı yapılmaktadır.

Beta HCG testi ile ilgili çok daha detaylı bilgi öğrenmek,gebelik şüphesi ve Beta HCG testi yorumlanmasına dair soru sormak,bu konuda sorulmuş soruları ve uzman doktorlarımızca verilmiş cevapları okumak için tıklayınız....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
k*********** :

beta hcg sonucum < 0.100 mlU/mL çıktı acaba hamile miyim? Referans aralığı 2.00 mlU/mL gösteriyor. Hamile değilsem bile herhangi bir dış gebelik söz konusu olabilir mi?


Cevap:

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


h************* :

Beta HCG  sonucum:H 622.2. referarans aralığı; 5 Yorumlayabilir misiniz?
Teşekkürler..


Cevap:

Tahlil.com'un kanda Beta HCG testi sonucunu  merak eden okurları için günün her saatinde gebe olup olmadıklarını öğrenebilecekleri  bir GEBEMATİK uygulaması bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp,GEBEMATİK sayfamızı ziyaret edin.  
Beta HCG değerinizi açılacak ilgili sayfaya girin hamilelik  olup olmadığın, hamilelik varsa da  tahmini kaç haftalık hamilelik  olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

m*********** :

iyi akşamlar hocam tüp bebek transferinden sonra 3. gun istem dışı orgazm oldum ilaçlardan ve fazla hormondan olurmus ama bunun tutunmaya herhangi bir zararı varmı diye çok merak ediyorum


Cevap:

Orgazm olmanızın bebeğin oluşumuna direkt olarak olumlu veya olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

n********* :

Merhabalar ben 10 gün önce aşılama yaptırdım yapıldığı gün dahil 10. Günü beta hsg test yaptirdim 1.30 çıktı bu değer yukselebilirmi yoksa sonuç negatif mi yada testi tekrarlamam gerekirmi bilgi Verirseniz sevinirim


Cevap:

Test sonucunuz negatiftir, birkaç gün sonra tekrarlayabilirsiniz..

d********* :

Yas 34 hamile yim 12 gün reglm gecikti.beta Hcg 164.3 doktorum bebeğin ölü olabileceğini söyledi siz yorumlarınız.


Cevap:

Sadece Beta HCG değeri ile birşey söylenemez, ultrason incelemesi ve beta HCG takibi ile karar verilebilir..

c********** :

Gebelik icin kan testi sonucum beta hcg serum 3,70 referans <2,39 mlU/L gebemiyim ?idrar mikroskobisi idrar tahlilinde 5-6 lökosit 6-7 epitel goruldu ne demek


Cevap:

Kanda Beta HCG testi sonucunu sizin gibi merak eden okurlaımız için günün her saatinde bizlere gerek kalmadan sonuçlarını öğrenecekleri bir GEBEMATİK uygulamamız var.

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp,GEBEMATİK uygulamamızı ziyaret edin.  Beta HCG değerinizi açılacak ilgili sayfaya girin hamilelik  olup olmadığın, hamilelik  varsa da  tahmini kaç haftalık hamilelik  olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.


a*********** :

Iyi günler benim beta Hcg oranım 2.47 çıktı doktor suan varda diyemem yok da diyemem dedi sizce hamile miyim ?


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....



t************* :

İyi günler. Beta hcg değeri kadın doğum dışında bi bölümün örneğin dahiliyenin yaptığı bir tahlilde gözükür mü? Cildim solgun ve nedenini öğrenebilmek için kan tahlili yaptırıcaz. Beta hcg değeri gözükür mü lütfen bilgi verir misiniz??


Cevap:

Özellikle Beta HCG olarak istenmedikçe bilgi vermez..

k************** :

Hocam merhabalar,

gebeliğimin 6. haftasına yeni girdim 5+1 bugün beta hcg değerim 9693 çıktı sizce normalmi sizin verdiğiniz aralıklarda normal görünüyor ama sizede sormak istedim


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  Şu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


h********** :

merhaba hocam kan tetsim de sonuç1304 cıktı. hamilemiyim dış gebeliğin olup olmadığını bu sonuçlardan nasıl anlayabiliriz


Cevap:

Yaptırdığınız Beta HCG testini inceledik.Sonucunuz hamilelik lehine.Ancak tek başına bu Beta HCG değeriyle hamilelik tanısı kesin olarak koyulmaz.Önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi hamilelik tanısını koyduracaktır.
   Aşağıdaki bağlantımızda bu konuda sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testtine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.



d********* :

merhabalar regl gecikmesi sonrası test yaptım çift çizgi çıktı daha sonra kan tahlilinde 188.02 ml değer çıktı ve yanında negatif yazıyordu fakat bir kez daha test yaptım çift çizgi çıktı ben şimdi hangi teste inanacağım kan testinemi idrar testinemi


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


e******* :

İyi günler iliskiden tam 17 gun sonra beta hcg testi yaptirdim bu da adet gecikmeme denk geliyordu 2 gun lakin kan testi sonucumda 0.2 ciktu refarans araligida 5 ti. Peki dis gebelik olsa bile testte bu horman yuksek cikiyor mu. Adet olamiyinca dis gebelik olacağım aklima geliyor ?


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.Dış gebelikte Beta Hcg testi yüksek çıkar

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


g*********** :

Merhaba

Bebek dusunuyorum.1 Eylul yumurtlama gunumdu.bugun ayin 12 si.

Bebek icin herseyi kuralina gore yaptim.Bugun sabah ozel hastaneye giderek Hcg testi yaptirfim

Teste yazanlar ; Bulgu 0.100 ML Referans da 5.3

Kasıklarimda agrilar var .Pazar gunu (15 i) adet gunum..

Sizce gebelik var mi ?

Tşk.


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


u******** :

mrb iliskiden 12 gun sonra yapilan kanda gebelik testi dogru sonuc verirmi? ayrica erkenmi yaptirmisiz testi


Cevap:

Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.

Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.



B****** :

Slm benim beta hcg test sonuclarim 130.239 cikti tahminen ne kadarlik hamileyim acaba


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


d******** :

Bchg 9322 hamilelik var mı


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


a********* :

Merhaba,

12 mayısta beta hcg testi yaptırdığımda 0,1 Mıu/ml çıkmıştı değer. En son adet tarihim 24 nisan.11 mayısta başlayan 1 - 2gün süren hafif bir kahverengi lekelenmem oldu.6 haziranda beta hcg değerim 458,32 çıktı.sonuç nedir sizce nasıl değerlendirilir


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


g******** :

mrb benim beta hcg test sonucum <0,100 mIU/mL <5,3 çıktı sonuç sizce nedir .


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.


Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi



t************ :

Merhabalar, eşimin beta hcg testi 4.9 çıktı geçen hafta adet oldu bu testi de adet olduktan sonra yaptırdı.sonuç 4.9 bu gebe olduğunu gösterir mi?


Cevap:

Adet olmuş olması zaten gebelik olmadığını gösteriyor bu bakımdan adet gördükten sonra yapılan Beta HCG testinin bir anlamı olmadığını ve doktorunuz önermedi ise boş yere yaptırdığınızı söyleyebiliriz.

a************** :

merhaba benim beta hcg testim 0,179 çıktı bu gebelik yok anlamınamı gelir


Cevap:

Evet, hamilelik yok

k**************** :

merhaba benim son adetim 15 şubat 16 marttaki kan testinde 0,01 çıktı 20 martaki testte 28.88 çıktı hamilemiyim teşekürler


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


k*************** :

hocam ılıskıden 8 gun sonra test yaptım ve testım ıkıncı cızgı cıkmadı belkıde net olmadgı ıcın goremedım teste 2 saat gectıkten sonra tekrar baktım ıkıncı cızgı cıkmıstı sızce neden boyle oldu? kan testı sonucumda hcg 35 cıktı sızce hamılemıyım sımdıden tsk ederım


Cevap:

Beta HCG sonucuna göre hamilesiniz.

y************* :

merhabalar..öncelikle sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ederim.benim bhcg değerlerim katına çıkmadan artış gösterdi.buna rağmen kese ve bebeğin kalp atışları duyuldu.bunun bebeğin sağlığını etkiler mi


Cevap:

Beta HCG değerine çok takılmayıın, ultrason muayenesi çok daha kıymetlidir.Anlaşılan o da normal çıkmış

y************* :

merhabalar 6yıl önce kürtj oldm.yasmin doğum kontrol hapnı kullndm.2ayönce bırktm.3şubatta regl oldm. 6 şubatta reglmin çok az geldiği gün nişanlmla korunmasz ilişkide bulndm.hmn ertesigün hapı içtm.7 şubatta reglim tammn bitmşti ancak 11 şubat gibi başlayp 4,5 gün sürn kanamam oldu. hala regl olmadım.6marttan beri hergün idrar testi yaptm negatif,8martta kan testim <2mU/mL çıktı ndn regl olmuyoru


Cevap:

Kullandığınız ertesin gün hapı regl öne çekebilir geciktirebilir de ama siz bir kadın doğum uzmanına gitmenizde fayda var.

z********* :

merhaba,22 yaşında bayanım WBC 3.90 (normal değer 4.50-11.00), HGB 11.90 (normal değer 12.00-16.00) ve ANA,IFA pozitif çıktı.fizik tedavi doktoru yaptı bu testi henüz göstermedim sonucu bunlar ne anlama geliyor?


Cevap:

Çok hafif kansızlık bulgusu var, wbc yani lökosit de çok hafif düşmüş.ANA pozitifliği için ise aşağıdaki bağlantıda bilgi bulabilirsiniz.



http://tahlil.com/ana-testi-nedir-ana-pozitifligi-hangi-hastaliklarda-olur

d************ :

iyi günler sorum su herhangi bir hastaneye gidip doktora muayene olmadan beta hcg testi yaptırabilir miyiz?


Cevap:

Ücretini ödemek kaydıyla özel merkezlerde yaptırabilirsiniz.

w********** :

yaşım 26 uzmanlar erken menepoz tanısı koydular. bthcg testi sonuç <0.100 referans değeri 5 çıktı.hamilelik ihtimali var mı?


Cevap:

Yok

r************* :

Merhabalar. Ben 2 kere regl i oldum. Fakat doğum kontrol hap kullanıyorum. Eşimin isteği üzerinede 2. regl imin sonunda tekrar kan testi yaptırdım. Beta HCG değeri 2.00 çıktı. Acaba neden bu değer bu kadar yüksek? Ve normal bir kadında beta HCG değeri sürekli bulunur mu? İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..


Cevap:

Yüksek falan değil normal değer hamilelik yok, sitemizin arama motorunu kullanarak beta hcg ye dair sorulmuş soru ve cevapları inceleyin

s******** :

Merhaba, son adet tarihim 14 Ocak ve son ilişkim 29 Ocak. Düzenli, 28 günde bir adet görüyorum. Bugün bhcg testi yaptırdım, <1,2 çıktı. Sormak istediğim adetime henüz 5-6 gün varken bu testin güvenilirliği nedir? Dün ani bir mide bulantısı bende şüphe yarattı. Teşekkürler.


Cevap:

Testi erken yaptırmışsınız adetinizde gecikme olmadan yaptırmayın.Aşağıda detaylı bilgi bulunmakta


http://tahlil.com/gebelik-testi-nedir-ne-zaman-ve-nasil-gebelik-testi-yapilir

e******** :

merhabalar.gecenlerde şiddetli sancılı adet görüğügüm ve gecikmeli adet oldugum için kadın doguma gittim ve kist çıktı. birde endokrine gitmem gerektiği söylenilmişti.endokrındenden beta-hcg testi istediler benden. bu testten bir tek gebelik mi ortaya çıkıor. ben bakireyim ve neden bu testi yaptıkları hakkında bir fikrim yok.bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim


Cevap:

Beta HCG testi doktorlarca sadece gebelik tanısı için istenmez.Aynı zamanda trofoblastik hastalıklar ve bazı kistik durumlarda da istenebilir.Sizden de bu yüzden istenmiş muhtemelen

m********** :

Merhaba ben 16 aralikta en son regli gordum 1 aralik ve 13 aralikta erkek arkadasimla cinsel iliskiye girdik fakat korunuyoduk. Benim regli tarihim 16 ocaktan bir kac gun sonra olmasi gerekiyordu fakat regli olamadim. İdrar testleri yaptim 25 ocaktan sonra negatif 1 subatta kan testi yaptirdm 0.100cikti yani negatif fakat 4 subatta pembemsi bir akintim geldi ne anlama geldigini anlamadim normalde regli olurkende ilk oyle bir sivi geliyor ama bu farkli bir seydi lutfen beni bilgilendirirmisnz?


Cevap:

Hamilelik yok, diğer sıkıntılarınız içinde bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var.

u***** :

merhabalar dun cok sıddetlı kasık agrım oldu ve adetım 1 gun gecmıstı kan ve ıdrar kulturü aldılar kanamamda olmaya baslamıstı kan sonucum cıkmamıs hala ıdrar kulturum 11 di doktor gebelık başlangıcı olabılır dedı kafam cok karıstı lutfen yardımcı olurmusunuz


Cevap:

Kafanız gerçekten çok karışmış.idrar kültürü sonucu 11 diye bir sonuç çıkmaz.
Siz en iyisi, sakin kafayla sonuçlarınızı inceleyip tekrar yazın bize

h*********** :

merhaba test adı betahcg sonuç 385,6 birim mIU/ml referans 0-5 bu tahlil sonucunu ögrenebilirmiyim ilginiz için tşkrler


Cevap:

Pozitif bir Beta HCG sonucu, gebelik lehine

t********** :

merhaba .ilişkiden yaklaşık 50 gün sonra bhcg testi yaptırdım 0,112 çıktı bu testten 4 gün sonra başka bir hastanede bhcg yaptırdım sonuç 1,2 çıktı .şu an adet olmam gerekiyor fakat günü geçmesine rağmen hala olmadım .ilişkiden birkaç hafta sonra yasmin kullandım 1 kutu(21 gün) fakat yaklaşık 30 gün önce kullanmayı bıraktım .bu gecikmenin sebebi ne olabilir. hamilelik sö z konusu mudur?üstüne adet görme durumu bile olsa bhcg de hamilelik belli olur mu?.yasmin ilacı bırakıldıktan sonrai ay adet gecikmesi yapar mı?teşekkürler.


Cevap:

Hamilleik yok, adet gecikmesinin bir çok nedeni olabilir.Kaın doğum uzmanına ileri tetkik için başvurunuz

n********** :

merhaba ben idrar yoluyla test yaptım negatif çıktı daha sonra kan testi yaptırdım sonuç <2,00 cıktı ne anlama geliyor herhangi bi gebelik riski war mıdır? tesekürler


Cevap:

Hayır bu sonuçla gebelik riski yok

o********** :

Sn yetkili bugün aile hekimime gittim kan testi yaptırdım.Ve sonuçları az önce öğrendim doktora gösterme fırsatım olmadı
SONUç: BiRiMi:mIU/ml    DEğžER: 23461 dış gebelikten çok korkuyorum.tam 1ay 1hafta önce kan testi yaptırdığımda sonuç olumsuzdu.bugün böyle çıktı.beni aydınlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine.Yapılacak ultrason muayenesi gebeliğin seyri hakkında en doğru bilgiyi verecektir.

s****** :

adet gecıkmemden 3 gun sonra yapılan kan testım 124.1 hamılemıyım . ıdrar testlerım de aıkıncı cızgıler pembe.


Cevap:

Evet sonucunuz hamilelik lehine

a******* :

merhabalar benim bi kaç sorum olacak 2 aydır bebek düşünüyoruz 2 senelik evliyim 2 aydır adetimde kahverengi akıntılar geliyordu doktora gittim ultrasonda herhangi birşeye rastlanmadı ama bu ay adetimin 2. veya 3.günü hormon testi yapacağını söyledi korkuyorum acaba kötü birşeymi var neden hormon testine gerek duydu doktor cevaplarınızı bekliyorummm


Cevap:

Bebek düşünen kadınlara hormon testleri rutin olarak yapılmaktadır, korkmanız agerek yok

a**** :

mrb hocam benim son adet tarihim 25 haziran 31,07,2012 tarihinde beta hcg sonucum 9 çıktı daha sonra 03,08,2012 tarihinde tekrar yenilediğim beta hcg sonucum da 71 çıktı sizce bu durum nasıl ve ne kadarlık gebeyimdir şimdiden tşkler.


Cevap:

Son çıkan beta hcg değeri gebelik lehine.Ancak gebeliği teyid etmek için gebelik kesesinin ultrasonda da görülmesini beklemek gerekir.

c****** :

merhaba,
29 ocakta gerı cekme yontemıyle ilişkiye yaşadım. subat 22 de kan testi yaptırdım 0.100 ml cıktı. 29 ocaktan berı duzenlı olarak normal sekılde adetımı gordum. fakat bu ay adet olamadım ıcıme suphe dustu 27 hafta oldu hala hamıle olabılır mıyım neden adet olamadım bu ay acaba kolay gelsın


Cevap:

Bazı sorular karşısında pes ediyoruz.Siz de pes dedirten bir soru sormuşsunuz, 27 haftalık hamile olup olmadığınızı bize soruyorsunuz.Bu konuda verecek bir cevap bulamıyoruz, belki sitemizi takip eden okurlarımız bizim yerimize size bu konuda cevap verebilirler...

d******** :

merhaba,
adetim bugün olmaı gerekiyordu olmadı normalde 3-4 gün önce olurum ve düzenlidir.dün test yaptırdım ve değerlerim beta hcg 690.8 ama sağlık ocağındaki doktor dış gebelik olabilir dedi çünkü sağ kasığımda ağrı bunun anlamı nedir ?


Cevap:

Bir kadın doğum uzmanına başvurun uygun zamanda ultrasonla da inceleme yapacaktır.

c**** :

beta hcg <1.00 referans 0-5,3 ne anlama geliyor acaba


Cevap:

Hamile değilsiniz

e**** :

dün kan testi yaptırdım sonuç 25.0 cıktı.hamilemiyim? bugünde 2 damla pembemsi kan geldi.yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

20 ve üstü Beta HCG değerleri hamileliği düşündürür. Beta HCG değerinde yükselme ve ileriki günlerde kesenin de ultrasonda görülmesi gebeliği düşündürecektir

s***** :

mrb hocam 26/03/2012 beta hcg degerım 76.54 dü.dün yine beta hcg degerıme bakıldı 323.74 çıktı ultrasyondan bakmadılar haftaya salı gunu tekrar gıdecem galıba 3 haftalık. Birde benim bugun kahverengi lekelenmem oldu sizce düşükmü yapıyorum düşük yapmış olsam kanamamda olurmuydu bilgi verırsenız sevınırım


Cevap:

Ultrason muayenesi sonrası daha detaylı bilgi sahibi olunabilir

s***** :

meraba hocam ben şubatın 28 sinde adet oldum ve buayın 22sinde adet oldum evde 2 tane test yaptım 2.cızgı cızık cıktı bende hastaneye gıttım 21/03/2012de beta hcg degerım 46.90cıktı dusuk rıskın var dedı sonra baska hastaneye gıttım 23/03/2012 de hcg 71.35 dusuk rıskın var dedı pazartesı gel yıne bakalım dedı bende gıttım 26/03 de degerım 76,54 çıktı bır hafta sonra yıne bakalım dedı sızce durumum nedır dusuk rıskım cokmudur yada ustune adet gormus olabılırmıyım


Cevap:

arkadaslar benım gibi olan varmı yardımcı olurmusunuz

a***** :

merhaba adetim bugün itibariyle 12 gün gecikti. 2 gün önce kan testi yaptırdım bugün sonucu aldım. sonuç şöyle : Beta-hCG > 15000.00 yorumlayabilir misiniz acaba ? şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Hamilelik bulgusu sonucunuz.

e****** :

Merhaba Hocam,
kız arkadasımla 43 gun once ilişki yasadık korunmasız olarak. ılıskıden 5 gun sonra ıdrar testı yaptı negatıf cıktı. ardından adetıni normal sekılde 5 gun boyunca oldu.Ardından süpheye düştük kız arkadasıma kan testı yaptıralım dedım onu da ılıskıden yaklaşık 3 hafta sonra yaptırdık 0,100 ml cıktı. Kan testini doğru zamanda yaptırmış mıyız. Sızce hamıle olma ihtimali var mı ? tekrar bı kan testı yaptırmak gerekir mi ? şimdiden tesekkurler


Cevap:

Bir daha test yaptırmanıza gerek yok.Hamilelik şüphesi de bulunmuyor.

e******* :

mrb ben en son 25aralıkta adet oldum.7subatta dra gıttım ultrasonla baktı hıc bısey goremedı kan testı ıstedı kan testımım sonuclarını yazıyorum

sonuç <1,00
birimi mlU mL
referans 1 - 5,5
sonuc nedır sızce?
dr bu testen sonra farlutal ıcmemı ıctıkten 10 gun sonra olabılecegımı ama olmazsam tekrar gelmemı ıstedı ...


Cevap:

Gebe olmadığınız anlaşılıyor.Doktorunuz adet söktürücü bir ilaç vermiş size.

j*** :

adetim 5gün geciktikten sonra beta hgc yaptırdım ve sonuc 1.00 kesin sonuc olmuşmudur tekrarlamam gerekirmi


Cevap:

Testi zamanında yaptırmışsınız ve sonuç da negatif

s******** :

iyi günler benim son adet tarihim 3 ocak bugün kan testi yaptırdım bhcg değeri 1174 çıktı ve doktorum hamile görünüyosun ama değerin düşük olduğunu söyledi kaç haftalık peki diye sorduğumda haftasını söyleyemem bu değerle dedi ben eylül ayında bi kürtaj geçirdim ilk hamile olduğumu öğrendiğimde 224 tü değerim ve hamilesin dedi ben bu çelişkiyi anlayamadım yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum normal değerleri inceledim 4-5 haftalık bi gebelikle eşdeğer değilmi 1174 ,benmi yanlış anladım şimdiden ilginiz için teşekkür ederim


Cevap:

Beta hcg ye çok takılmayın, asıl olan önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason mıayenesidir, gebelik haftasi hakkında bilgi almak için

n****** :

merhaba doktor bey lütfen bana cevap verin benim son adetim 8 kasımdı 17 aralıkda ultrasonla muayene oldum doktor 2,5 yada 3 haftalık gebesin dedi bende emin olmak için kan testide yapdırdım beta sonucum 3124 çıkdı doktora gösterdim 3 haftalık dedi lütfen yorumlarmısınız ? teşekkürler


Cevap:

Hamilelik bulgusu Beta HCG değerinizin yüksek çıkması.Önümüzdeki günlerde ultrason ile de bu teyid edilecektir.

y***** :

normalde adet tarihim 16 aralık 10 gün önce beta-hgc testi yaptırdım 107,9 çıktı doktor bana birdaha beta hgc testi yaptırmamı önerdi 14 aralıkta yaptırdım 68,19çıktı acaba hamilemiyim acil cevap şimdiden teşekkürler adet günüm 5 geçti acil cevap

******* ******* :

merhabalar adet günüm 2 gün gecikti son iliskim 9 gün onceydi bugün kan testi yaptırdım ve değerim >0,100 hamile olma ihtimalim yüzde kaçtır?


Cevap:

Bu değerle yüzde 0

******* ******* :

<0.100 beta hcg sonucum ne oluyor lütfen acil cvp ilaçlara başlıcam da


Cevap:

Beta HCG değeriniz 0,100 den küçük çıkmış.Yani hamile değilsiniz

******* ******* :

Selamlar son adet tarihim 4 kasım ve 2 gündür bacaklarımda ve kasıklarımda biraz ağrı var acaba beta hcg testi yaptırsam adet tarhimden önce sonuç alabilirmiyim çok merak ediyorum acaba hamilemiyim normal şartlarda 4-5 aralıkda olmam lazım

******* ******* :

7 ay önce bebeğim doğuma 1hafta kala öldü şimdi adetim gecikti bhcg 33 çıktı hamilemiyim acaba?


Cevap:

Öncelikle geçmiş olsun.33 yüksek bir değer.Hamile olabilirsiniz ancak önümüzdeki günlerde yeniden beta hcg ve ultrason testleri de yapılmalı

******* ******* :

hcg degerm 0,5
3 Hafta 5,8-71,2
4.Hafta 9,5-750
5..Hafta 217-7138
6.Hafta 158-31795
6.Hafta 3697-163563
7.Hafta 32065-163563
8.hafta 32065-149511
9.Hafta 68303-151410
10.Hafta 46509-186977
12.Hafta 27832-210612
14.Hafta 13950-62530
15.Hafta 12039-70971
16.hafta 9040-56451
17.hafta 8175-55868
18.hAFTA 8099-58176

******* ******* :

Adet düzensizliğim varr beta hcg<2,0 ne anlama geliyor


Cevap:

Hamile değilsiniz

******* ******* :

17 yaşındayım ve adet düzensizliğim var beta Hcg <1.20 bu ne oluyor acaba?


Cevap:

Hamile olmadığınızı gösteriyor

******* ******* :

en son 11ekimde adet oldum dün beta hcg baktırdım 4.67 çıktı .bugun ise 17.15 çıktı sizce hamilemiyim


Cevap:

Kayda değer bir yükseklik değil

******* ******* :

benm son adetim 30 eylül adet gnüm geçkti bu sabah idrar tahlili yaptım çift çizgi emn olmk için kan tahlili yaptım beta hcg 539.86 çıktı doktor ultrasonda baktı bişe gzökmyo bide kana bakalım dedi.gösteremedm nedir hamillik vrmı

******* ******* :

beta hcg değerim 827 çıktı adetimin üzerinden 10 gün geçti ama gebelik kesesi belli değil di normal midir ne zaman görünür kese


Cevap:

Aşağıda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur/

******* ******* :

merhaba beta-hcg yaptırdım 021 cıktı bu ay korunmadım 9gün gecikti hiç düzensizligim olmadı teşekkür ederim şimdiden


Cevap:

0,21 demek istemişsiniz sanırım.Hamile değilsiniz,adetinizde gecikme devam edrse kadın doğum uzmanına başvurun

******* ******* :

hocam bhcg 890 çıktı sizce hamilemiyim


Cevap:

Hamilelik bulgusu ,ancak ultrason muayenesi de gerekli

******* ******* :

7 Ekim de en son rengi oldum. Yumurtlama günüm 22 Ekim di. 29 Ekim de beta hcg değeirim 0.5 çıktı. Sanıyorum negatif olduğu anlamına geliyor. Yine de emin olmak için soruyorum hocam. Acaba test erken yapılmış olabilir mi?


Cevap:

Bu konuda sitemizde yüzlerce açıklama var Adetinizde gecikme olmadan test yaotirmayin

******* ******* :

merhaba ben Beta-hcG TAHLİL YAPTIM sonuç 0.20 çıktı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekürler,


Cevap:

Negatif yani hamile değilsiniz

******* ******* :

merhaba.adetime 3 gün kala 1.20 çıktı değerim.33 günde bir adet oluyorum yarın adet günüm.hamile olma ihtimalim varmıdır?

******* ******* :

hocam ben en son 8 eylülde adet oldum ve ondan sonra olmadım beta hcg yaptrıdım sonuç 17.5 çıktı doktorum tekrar yaptırmamı istedi ve bir gün arayla yine yaptırdım bu defa sonuç sonuç 55.7 çıktı bu sonuç ne anlama geliyo şimdiden tşkler...


Cevap:

Beta HCG değerlerin yüksek, doktor bir de ultrasonla muayene edecektir seni

******* ******* :

mrb hocam hcg degerım 1.00 cıktı ama adet olmama 1 hafta var hamıle olma ıhtımallım varmı:(


Cevap:

Erken yaptırmışsınız testi

******* ******* :

merhaba cuma günü ultrasonda 6.2 mmlik kese göründü sata göre 6hafta 5 günlük olması gerekirken 6 hafta 2 günlük görünüyordu ve kesenin içi boştu boş gebelik olma ihtimali varmı varsa kaçıncı haftada netleşir şimdiden teşekkür ederim

******* ******* :

merhaba , benim yaptırdığım bHcg testinde
3. Hafta 5,8-71,2
4.Hafta 9,5-750
5..Hafta 217-7138
6.Hafta 158-31795
6.Hafta 3697-163563
7.Hafta 32065-163563
8.hafta 32065-149511
9.Hafta 68303-151410
10.Hafta 46509-186977
12.Hafta 27832-210612
14.Hafta 13950-62530
15.Hafta 12039-70971
16.hafta 9040-56451
17.hafta 8175-55868
18.hAFTA 8099-58176

........... hocam böyle bi sonuç çıkmış....acaba sonuç ne??


Cevap:

Her şeyi yazmışsınız tek eksik sizin sonucunuz onu da yazarsanız yardımcı olacağız

******* ******* :

BETA-HCG MIU/ml <1,00 sonucu ne anlama geliyor ögrenebilirmiyim teşekkürler


Cevap:

Hamilelik yok anlamına geliyor

******* ******* :

merhaba ben üç ay önce düşük yapıp kürtaş oldum regl iki gün geçti yumurtlama tarhim 3 ağustostu beta sonucum 15,7 çıktı bu nedek oluyor


Cevap:

niye kimse cevap yazmıyo

******* ******* :

Merhaba hocam adetim iki gün gecti iki gün once kan tahlilim 53bbugun yani iki gün sonra 73 çıktı doktorum degerin düşük desi iki ye katlama si laZim desi siZce normalmi bir sorun varnı emin olamadım tesekurler

******* ******* :

merhaba dün rutin kontrollümde rahim içinde bir şey gördüler 11 mm lik olduğunu söylediler normalde rahim içinde olmaması gereken bir şeymiş ve kan tahlili istediler. beta-hcg 1 olarak çıktı anlamını öğrenmek istiyorum. ( not: hamile değilim olmaya da çılşmıyorum)
ilginize şimdiden teşekkürler kolay gelsin


Cevap:

Beta HCG sadece gebelikte istenmez bazı tümörlerde deyüksek çıkabilir.Ama sizde normal çıkmış

******* ******* :

B - HCG <1.00 MIU / MI tahLiL sonucumu öğrenmek isDiorummm...


Cevap:

Hamile değilsiniz

******* ******* :

Beta hgc değeri 13 çıktı
prog ise 18. bu değerlerle umutlu olmalımıyım.


Cevap:

Beta Hcg için 13 ara değer yani tam bilgi vermiyor adetinizde gecikme olup olmadığı
I da yazmamışsınız

******* ******* :

sat 19 mart adetim gecikmeden 18 martta beta hcg testi yaptırdım hcg değeri 223.04 çıoktı doktorum gebelik var dedi .doktora gitmeden önce de evde idrara testi taptım 2.çizgi biraz silik çıktı.ultrasonda görünmedi bu dönemde bu değer ve ultrasonda görünmemesi normal mi doktorum haftaya büyük bi ihtimal görünür dedi ama ben genede endişelendim şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim

******* ******* :

merhaba hocam adetime 1 hafta var dün hcg değerime baktırdım sonuç 2.50 çıktı.midem bulanıyor ve çok şiddetli bel karın bölgemde ağrılarım var. doktorum sonuç negatifte pozitifte olabilir dedi sizce hamilemiyim ne yapmam gerir.tşk.

******* ******* :

merhaba .BETA HCG-SERUM 795.93MIU/ML BU NE DEMEK ,HAMILEMIYIM?TEŞEKÜR EDERİM


Cevap:

Yüksek bir Beta HCG değeri, hamile olabilirsiniz.Doktorunuz ultrasonla bunu teyid edecektir.

******* ******* :

merhabalar 8 aralıkta regel oldum 19 da temizlendiğim halde lekeler gördüm ve 28 de kanamam oldu. beta hcg testi yaptım 4,11 çıktı hamilemiyim yoksa düşük yaptım lütfen yardım edin.

******* ******* :

dün betahcg testi yaptırdım 4,11 çıktı ne anlama geliyor .hamilemiyim.


Cevap:

hayır değilsiniz

******* ******* :


B-HCG (normal çalışma). 2011/03/28-17:43 mIU/mL 209.90 0.10 5.30

3.H 5.80 71.20

4.H 9.50 750.00

5.H 217.00 7138.00

6.H 158.00 31795.00

7.H 3697.00 163563.0

8.H 32065.00 149571.0

9.H 63803.00 151410.0


cıkmıs sızce hamilemiyim.


Cevap:

Beta HCG değeriniz yüksek.Hamile olabilirsiniz,doktorunuz bunu ultrasonda da teyid edecektir

******* ******* :

hocam merhaba değerim 2,05 çıktı ama geçende yaptırdım 0,40 dı 9 gün geçti sizce hamilelik olabilirmi??


Cevap:

Her 2 değerin de hamilelikle ilgisi yok.Hamile değilsiniz

******* ******* :

hocam mrh. ben bhgc testi yaptırdım adetim 1 haftayı geçmişti deger 0,40 çıktı bugün yaptırdım 9 gün geçti 2,05 çıktı adet olmadım sizce bu deger ne ifade ediyor teşşekler şimdiden.


Cevap:

Hamilelik ifade etmiyor

******* ******* :

mrblar doktor bey çok kafam karışık ne olur yardım edin nişanlımla 1 ay önce sürtünme yoluyla bir ilişkimiz oldu ben sonra regl oldum ama reglim gecikmeli geldi ve endişe ettim daha sonra beta hcg baktırdım 0.1. çıktı.. ilişkidende 1 ay geçmişti bhcg baktırdığımda.. ama bi yerde okudum kandada çıkmamış bi bayanın ilişkiden 1 ay sonra böyle birşey mümkünmü doktor bey.. hamile olsam çıkmazmıydı.. lütfen net bir cvp verin.. stresten üç dört gündür sırtım karın boşluklarım belim ağrıyor.. hamilemiyim ben..

******* ******* :

merhabalar 27 yaşındayım 2 yıllık evliyim 9.02.2011 de adet gördüm, adetin 21. günü progesteron tahlili yaptırdım, dün yaptırdığım beta hcg testinde ise 73 çıktı hamilik var mı acaba? yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Beta HCG için 73 yüksek bir değer.Hamilelik ihtimali var.Doktorunuz önümüzdeki günlerde testi tekrar edecek ve ultrasonla takip edecektir.

******* ******* :

beta HCG SONUCUM<1000 ÇIKTI..bu ne anlama geliyor?ayrıca aynı zamanda aynı testi yaptıran ve değeri 630 çıkan birisine ikiz gebelik olma ihtimali söylenmesi doğrumudur??eğer doğruysa benimde o ihtimalim var mı demektir bu?cevap bekliyorum


Cevap:

Beta HCG değerinizin sayısal bir değer olması lazım. 1000 den küçük ise hamilelik lehine ancak ikiz veya tek gebelik olduğu konusunda ultrason fikir vermektedir.

******* ******* :

merhabalar ben son adetimi 07.02.2011 de gördüm beta hcg testi yaptırdım 9 mart ta değerim 226 çıktı 2 gün sonra tekrar yaptırdım 332 çıktı değerlerim çok mu düşük doktorum 2 gün sonra tekrar gel dedi çok mağızdanim bozuk bilgilendirirseniz sevinirim 3 tane düşük yaptı acaba budamı düşecek yada gerçekten bi gebelik varmı şimdiden tşk ederim iyi çalışmalar.


Cevap:

Beta HCG değeri hamilelik olduğunu gösteriyor.Ancak bu konuda ultrason çok yardımcı.Ultrason tahlili gebelik hakkında fikir verecektir.

******* ******* :

Kod Ad Sonuç Normal Değerler Birimi
31.01.2011 16:10:00 90065001 Beta-hCG <0.5 0.5 - 5 mIU/mL
31.01.2011 16:10:00 901000 Dehidroepiandrosteron sulfat 254.3 18 - 391 Ug/dL
31.01.2011 16:10:00 901160 Estradiol 36 pg/mL
31.01.2011 16:10:00 901280 FSH 6.25 mIU/mL
31.01.2011 16:10:00 902410 Lüteinleştiren hormon (LH) 2.05 mIU/mL
31.01.2011 16:10:00 903210 Prolaktin 58.43 1.9 - 25.0 ng/mL
31.01.2011 16:10:00 903470 Serbest T3 3.19 2.5 - 3.9 pg/mL
31.01.2011 16:10:00 903480 Serbest T4 0.74 0.58 - 1.64 ng/dL
31.01.2011 16:10:00 903930 Total testesteron 0.38 0.1 - 0.75 ng/ml
31.01.2011 16:10:00 904030 TSH 2.37 0.34 - 5.6 uIU/mL
doktora gıtmek ıcın fırsatım olmadı onemlı bısı olabılırmı yardımcı olursanız cok sevınırım .


Cevap:

Bence doktora gitmek için fırsat yaratın.Prolaktin düzeyiniz yüksek.Bu yönde tedavi olmalısınız.Hamile kalmanız yönünde bir engeldir

******* ******* :

beta hcg degeri 1,8 çıktı herhangi birşey yazmıyor sizce sonuç nedir

******* ******* :

aşılamadan 5 gün sonra bhcg testi yaptırdım 23.16 çıktı. 10.günde tekrar yaptırdım. farklı bir hastanede 4.87 çıktı. hcg değerlerinin yorumlanmsı yada kriterlerimi farklı yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Her 2 test arasında fark olduğu kesin, ancak son değer 4,87 çıkmış, yani her durumda negatif bir değer.Hamile olma olasılığınız pek görülmüyor.

******* ******* :

mrb hcg testi yaptırdım 13 kasımdan beri hasta olmuyorum sonuc 30626.6 cıktı sizce nedir ?


Cevap:

Hamilesiniz ...

******* ******* :

gebelik kesesi 23 mm. , 3.44 mm içindeki emrio olduğu söylendi gebelik kesesinin büyüdüğü yanlız emrionun iki hafta aynı olduğu gelişmediği bozulmuş gebelik olarak adlandırıldı ancak beta hcg değeri 10000 olarak çıktığından 1 hafta daha bekleyebiliriz diyor doktor... boş gebelikte olabilir, %5 ihtimal geç gelişimde olabilir diyor...anlamıyorum bunların ne demek olduğunu arada kaldım bütün psikolojim bozuldu...(sat 26.11.2010) cevaplarsanız sevinirim..


Cevap:

Sanırım psikolojiniz bozulduğu için anlamıyorsunuz oysa söylenenler çok net. Bazen böyle hamilelik gelişebilir ama bebek gebelik kesesi içinde gelişmeyebilir. Ama bazen bebek gelişimini normal zamandan yavaş tamamlar sonra normali yakalar. Buna geç gelişim denir. Doktorunuz sizi aydınlatmış ve bir haftalık bir süre vermiş. Bence strese girip o %5'lik şansı da yitirmeyin, bebeğinize sevecen davranınki büyüsün..

******* ******* :

mrb ben 17 yaşndayım ve 1 senedr böbreklermden tedavi görüyorum.ben hep normal kan tahlili veriyodm ama bu sefer değşk bi tahlil istediler.ne anlama geldğini blmiyorum.sonçlarm şunlar :
C3 133.00 mg/dL 90 180
C4 14.90 mg/dL 10 40
PROTEİN ELEKTROFOREZİ Ekte %
ALB 41.60 % 54 66
ALFA1 3.30 % 1,4 2,8
ALFA2 13.60 % 9,1 13,8
BETA 15.70 % 8,7 14,4
GAMA 25.80 % 10,6 19,2
ANA Negatif
ANA Dilusyonu Negatif
ANTİ-DSDNA (IF) Negatif
Dilusyon Negatif


ne anlama geldğni açklar msınz sonç ne çk merak ediyorum lütfen.çok teşkkr ederm...


Cevap:

Protein elektroforezinde beta ve gama bandında hafif yükseklik var diğer sonuçlar normal. Çok sğpesifik birşeyi göstermiyor. Kliniğinizi bilmeden yorum yapmak zor. Doktorunuzla iyi iletişim kurarak detaylı bilgiyi ondan alabilirsiniz.

******* ******* :

Merhabalar.

b-HCG testi herhangi bir hastanede yapılabilir mi?


Cevap:

Birçok hastanede yapılabilir

******* ******* :

ilişkiden 22 gün sonra yapılan kan testine güvenilebilir mi?adetimde 17 gün gecikti yani adet olmama 5 gün varken ilişki yaşanmıştı.geç döllenme ve vb olabilir mi?testi yaparken hastanede son adet tarihimi sormuşlardı 22 kasım demiştim.testte değerler yer almıyor sadece negatif yazıyor.geç döllenme dahi olmuş olsa 22 gün snr testte çıkarmıydı ve adet olmak için kullanıolan farlutal negatiflik sonucunu etkiler mi?


Cevap:

Öncelikle her adet gecikmesinin gebelik olmadığını hatırlatmak istiyorum.Zaten test değerinizde negatif çıkmış.Yapmanız gereken bir kadın doğum uzmanına başvurmanız

******* ******* :

merhaba biraz önce beta hcg testinden çıktık değerler şu şekilde
h10000 num kabül ıu\l 0-1
01 hafta 5,0 50
1 2hafta 50 500
23hafta 100 5000
34hafta 500 10000
45hafta 1000 50000
56hafta 10000-100000
68hafta 15000 200000
812hafta 10000-100000

bu teste regli döneminde baktırdık, dış gebelik olabilir mi ? yada beta hcg hormonunu tetiklileyen başka birşey mesela polikilistik over tetikler mi ? lütfen bana olmayabilir deyin.kist olması yada regl döneminde beta hcg testi yaptırılması doğrumudur? bu hormonu arttıracak başka etken varmıdır ?
test sonucu 10000 H çıktı :s cvplarsanız sevinirim


Cevap:

Beta HCG değeri 1 aylık bir hamileliği destekler şekilde çıkmış.Beta HCG başka durumlarda da yükselebilir.Ama ilk yapmanız gereken bir kadın doğum uzmanına başvurup,ultrason çektirmek ve detaylı muayene olmak

?