Beta Hemolitik Streptokok Tanısı İçin Swab Testi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/06/10 23:56 •
Kış aylarında Beta olarak da bilinen bakteriyel enfeksiyon tanısını koymak amacıyla sıkça Swab testine başvuruluyor.
Beta Hemolitik Streptokok Tanısı İçin Swab Testi Nedir?

Kış aylarında Beta olarak da bilinen bakteriyel enfeksiyon tanısını koymak amacıyla sıkça Swab testine başvuruluyor.Halk arasında hızlı beta testi olarak da biliniyor.
Bu test,boğaz kültürüne göre çok daha hızlı sonuç vermektedir. Ancak testin duyarlılığı ve güvenilirliği ise boğaz kültürü kadar yüksek değildir.
10 dakika içinde sonuçlanabilen pratik bir testtir.
Bu test sonucu değerlendirilerek boğaz enfeksiyonu sonrası tedavide antibiyotik kullanıp kullanmama konusunda doktorlar değerlendirmede bulunup gereksiz antibiyotik kullanımının da önüne geçmiş olurlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m*********** :

merhaba günaydın dün beta hvg testi yaptırdım ve sonucum 131 cıktı kaç haftalık gebeyım ve ultrasonda görülebılırmı?


Cevap:

Tahlil.com sizler için Gebematik geliştirdi. Tahlil.com doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....


******* ******* :

merhaba 5 aydır idrar kültürümde beta hemolitik streptokok B grubu (100 bin koloni) görünmekte. 25 yaşında bir bayanım İTP tedavisi gördüm kan değerlerim normal ancak bu sebepten dolayı sosyal yaşantıma dönemiyorum. Kullanmadığım antibiyotik kalmadı bana yardımcı olurmusunuz lütfen


Cevap:

B grubu streptokok a bağlı enfeksiyonlar antibiyotikle kolaylıkla tedavi edilebilir.Dirençli bir bakteri değildir.Bir başka merkezde idrar kültürünüzün incelenmesi ve ultrason,film gibi radyolojik testlerin de bir üroloji uzmanınca değerlendirilmesi uygun olacaktır

?