Güne Bir Bardak Limonlu Suyla Başlayın

Yayın Tarihi : 2017/09/05 15:39 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:44 •

Limon; C vitaminince oldukça zengin bir besindir. Güne başlarken; tercihen kahvaltıdan önce, bir bardak limonlu su tüketin.

Güne Bir Bardak Limonlu Suyla Başlayın

Limon; C vitaminince oldukça zengin bir besindir. Güne başlarken; tercihen kahvaltıdan önce, bir bardak limonlu su tüketin. Limonlu su tüketirken suyunuzun sıcak olmamasına özen gösterin. Sıcak su C vitamininin değerini azaltmaktır.

Düzenli olarak tükettiğinizde gün içerisinde enerjinizin çok daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Çünkü limon, kanı seyreltme özelliğine sahiptir. Limonlu su tükettiğinizde kan akış hızını artacak dolayısıyla metabolizmanız hızlanacaktır. Bu sayede enerjinizi tazelemekle kalmayacak, aynı zamanda kilo vermeniz de kolaylaşacaktır. Ayrıca limonlu suyun bağışıklık sisteminiz güçlendiği için çok daha az hastalandığınızı fark edeceksiniz. Limon, içindeki asit sebebiyle pek çok bakterinin yaşam alanına müdahale eder. Bu da hastalık etkenlerinin pek çoğunu ortadan kaldırır. Bir yandan da C vitamininin vücuttaki görevi, bağışıklığı artırmaktır. Güçlenen bağışıklık, hastalığı engellediği gibi, ortaya çıkan hastalıkların da kolaylıkla atlatılmasına yardımcı olur.

C Vitamininin Özellikleri Nelerdir?

C vitamini; suda eriyen bir vitamindir. Dolayısıyla vücudunuza aldığınız C vitamini, öncelikle ihtiyaç gidermek için kullanılır. Ancak fazla aldığınız C vitamini, suda çözünme özelliğinden dolayı, yüzde 70 i su olan idrarda da çözünür. Bu yüzden C vitamininin fazlası vücutta depo edilmez ve dışarıya atılır. Bu sebeple vücudun C vitaminine olan ihtiyacı günlük olarak ortaya çıkar.

Her sabah limonlu su içerek güne başladığınızda ise, ihtiyacınız olan C vitamininin büyük miktarını zaten almış olduğunuz için, bu ihtiyaç da giderilmiş olacaktır. Bu da sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecektir.

Limon, iyi bir tatlandırıcıdır. Özellikle bastırmak istediğiniz tatlarda da limon son derece etkili ve faydalı bir besindir. Ancak limonun gerçeğini tüketmek önemlidir. Hazır limonata, limon tuzu gibi endüstriyel ürünler, gerçek limonun etkilerinden uzaktır. Bu sebeple taze limon tüketimi son derece önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?