İmplant Teknolojisi Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/03/05 13:25 • Güncelleme Tarihi : 2021/07/27 23:23 •

Diş kaplamalarında implant uygulaması gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte bu uygulamadan alınan verim de artıyor.

İmplant Teknolojisi Nedir?

Diş kaplamalarında implant uygulaması gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte bu uygulamadan alınan verim de artıyor. Özellikle çürük veya çatlamış diş tabakaları temizlenerek yerine hem sağlık hem de estetik açısından daha çok tercih edilen implant uygulaması yapılıyor. 

 

Diş Estetiği Neden Önemli?

İnsanlar hakkında ilk yargı, görünüşleriyle ortaya konur. Her ne kadar bu durum tasvip edilmese de, toplumun bir gerçeği olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanın yüzünde ilk dikkat çeken bölgesi, dişleridir. Sağlıklı dişler özgüvenli gülümsemeyi ortaya koyarken, ağız sağlığı da kendini ifade etmede özgürlüğü ortaya koyar. Yani; sağlıklı ağız kötü kokmaz ve insanı rahatsız etmez, Birde sağlıklı görünen bir diş yapınız varsa, ortamlarda rahatlıkla sohbetlere dahil olur, özgüveninizi ortaya koyma şansı yakalarsınız. 

Bu sebeplerle diş estetiği son derece önemlidir. 

 

İmplant Nasıl Uygulanır?

İmplant, en sağlam malzemelerden yapılan, dişi neredeyse gerçeği kadar taklit edebilen, damağa uygun, vida benzeri bir yapı ile sabitlenebilen ve bakışta gerçeğinden ayırt edilemeyen dişlerdir. 

Öncelikle yerine takılacak olan dişin kökünün çıkarılması ve iyileşme sürecinin beklenmesi gereklidir. Daha sonra ölçüler alınır, damak yapısına uygun malzemeler temin edilir ve bir kaç seansta implant dişler takılabilir. 

 

İmplant Kimlere Uygulanabilir?

İmplant, kaybedilen dişin yerine tam olarak oturtulmuş diştir. Her ne kadar giden dişin tam olarak kalıbına göre yapılsa da, gerçek diş gibi büyüme ve gelişme özelliği yoktur. Bu sebeple implant yaptırmanın en önemli şartı, gelişimini tamamlamış bir çene yapısıdır. Bu sebeple gelişimini tamamlamayan, hala büyüme eğrisinde olan kişilere implant yapılması uygun değildir. Çünkü büyüyen çene kemikleriyle birlikte implant diş küçük kalabilir, hatta diğer dişler desteklemediği için sağlamlığını kaybedebilir. 

Bunun haricinde kişinin damağının sağlıklı olması implant uygulanması için yeterlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?