Mango Nasıl Seçilir? Tüketilir ve Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2019/12/04 11:20 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/21 12:59 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Tropik bir meyve olan mango, ülkemizde henüz popülerlik kazanan bir meyvedir. Bu sebeple çok sık tüketildiğine şahit olmayız. Peki mangonun faydaları nelerdir ve neden tüketilmelidir?

Mango Nasıl Seçilir? Tüketilir ve Faydaları Nelerdir?

Tropik bir meyve olan mango, ülkemizde henüz popülerlik kazanan bir meyvedir. Bu sebeple çok sık tüketildiğine şahit olmayız. Peki mangonun faydaları nelerdir ve neden tüketilmelidir?

Mangonun Faydaları Nelerdir?

Mango; antioksidan içeriği olan bir meyvedir. Bu sebeple bağışıklığı kuvvetlendirir ve pek çok kansere karşı koruyucudur. Meme, kolon, prostat kanseri ve lösemi bu kanser türlerindendir. 

Lif, pektin ve C vitamini açısından da zengin bir besin olduğundan kolesterolü düşürme etkisine sahiptir. Ayrıca sindirimi de son derece kolaydır.

Cildi güzelleştiren mango, göz sağlığı için de çok önemli bir besindir. Ciltte tıkanmış gözenekleri temizler, sivilcelerden arındırırken; gözde, iyi görme oranını artırır. Bununu sebebi de içinde barındırdığı A vitaminidir. Yine A vitamini sayesinde; kolajen üretimine yardımcı olur ve cildin genç görünmesini sağlar. Yani yaşlanma karşıtı besin olarak listelerin en üstünde yerini almaktadır. 

Alkali beslenmenin gözde olduğu bu dönemlerde, destek olarak sık tüketilmesi gereken besinlerden biri de mangodur. Mango, vücudun alkalize kalmasını sağlar.

Demir zengini bir meyvedir. Bu sebeple hamile kadınlarda rahatlıkla ve sıklıkla mango tüketebilirler. Çünkü gebelikte demir eksikliğinde ciddi anomaliler ortaya çıkabilir. 

Mango nasıl seçilir?

Tüketmeye alışık olmadığımız meyvenin doğru seçimi de tabii ki önemlidir. Eğer ilk seçimde doğru bir mango bulmuşsanız bu, artık mangoyu tercih sebebiniz olacaktır. Eğer henüz olgunlaşmamış bir mangoyu yemek ilk deneyiminizi oluşturursa, bu halinden pek de hoşlanmayıp tekrar yemek istemeyebilirsiniz.

Olgunlaşmış mango, aromalı bir kokuya sahiptir. Eğer kokladığınızda yüksek bir aroma alıyorsanız o meyve tüketilmeye hazırdır.

Yumuşak mango, tüketilmeye hazırdır. Elinizde ufak bir bası uygulayın eti yumuşaksa tüketebilirsiniz.

Aldığınız mango henüz olgunlaşmamışsa, birkaç gün oda sıcaklığında bekletmek, olgunlaşmasını sağlayacaktır. Olgunlaşan mango ise, birkaç gün buzdolabında bekletmeye uygundur.

Mango nasıl tüketilir, Nasıl Yenir?

Mango bir meyve olarak çiğ şekilde tüketileceği gibi; tatlılarda, dondurma yapımında, sos elde etmede, reçel, makaron, meyve suyu yapımında, salatalarda ve pek çok alanda kullanılabilir. Bu tamamen sizin üretkenliğinize ve nasıl tüketmek istediğinize bağlıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?