Okula Başlarken Dikkat Edilecekler

Yayın Tarihi : 2017/09/18 11:21 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/18 11:21 •
Yeni bir dönemin başlaması, alışıldık bir heyecanı daberaberinde getirir
Okula Başlarken Dikkat Edilecekler

Yeni bir dönemin başlaması, alışıldık bir heyecanı daberaberinde getirir. Birkaç yılını geçirmiş ve artık okula alışmış çocuklar birtarafa, bir de bu heyecanı ilk defa deneyecek öğrencilerin kaygıları vardır. Tabibu kaygılar sadece öğrencileri değil, ebeveynleri de sarmıştır.

Doğru davranış şekilleriyle bu zorlu süreç kolaylıkla veçabucak atlatılacakken, yanlış davranış şekilleri çocuğu ömür boyu okuldansoğutma ve ailesine güvensizlik ile neticelenecektir.

Öncelikle yapılması gereken çocuğa okulu doğru anlatmaktır. Çocuklarınokulu istememesinin en büyük nedeni, okuldan bir daha eve dönememe korkusudur. Ancakçocuk ne zaman okuldan alınacağını bilirse, bu ona güven verecektir. Bu sebepleçocuğunuza derse giriş saatini ve onu kaçta alacağınızı saatin üzerindedokunarak, oynayarak gösterin.

Okul saatlerinde çocuğun sizi devamlı görebileceği bir yerdebulunmayın. böylece Sizi göremediği zamanda kaygı düzeyinin artmasınıengellemiş olursunuz.

Çocuğunuz bulantı, baş ağrısı gibi şikayetlerle geldiğindeasla onu yalancılıkla itham etmeyin. Psikolojik olarak gergin olduğundan böylehissetmesi çok normaldir. Ona karşı anlayışlı olun. Doğruyu söylediğini ancakokula gitmesi gerektiğini uygun bir dille anlatın.

Çocuğunuz okuldayken sizi çok özlediğini bu sebeple okulagitmek istemediğini söylerse, ona zamanla okulda çok arkadaşı olacağınıhatırlatın ve arkadaş edinmelerine yardımcı olun.

Okula bırakma işlemini ailece yaparsanız, bu çocuktaterkedilme hissini daha kuvvetli uyandıracaktır. Bu sebeple tek kişininbırakması daha uygundur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?