Pancar Suyu Tansiyonu Düşürüyor

Yayın Tarihi : 2015/05/20 08:14 • Güncelleme Tarihi : 2023/03/07 11:30 •

Kırmızı pancar suyu tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.

Pancar Suyu Tansiyonu Düşürüyor

Kırmızı pancar suyu tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Pancar  yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür. Kırmızı pancar suyunu yoğurtla karıştırıp yemek ise vücudun enerji depolarını doldurur. Kırmızı pancarın taze sıkılmış suyunun yanında, taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde de tüketildiğinde tansiyonu düşürdüğü savunuluyor.

Görüldüğü üzere, kırmızı pancarın pek çok tüketim şekli vardır. Her besinde olduğu gibi, kırmızı pancar da insanlığın hizmetine sunulmuş, besin değerleri açısından zengin bir kaynaktır. Ancak her besin maddesinde olduğu gibi, pancar ve türevleri de doğru oranda kullanılmalıdır.

Pancarı gün içinde tek bir öğünde tüketmek yeterlidir. Ancak her bireyin devamlı tüketmesi doğru değildir. Özellikle düşük tansiyon sıkıntısı çeken kişiler, daha az pancar tüketmelidir. Bu kişiler pancar suyundan ziyade, yoğurt veya salatalar içinde pancarı tüketmelidir. Çünkü bir karışımla birlikte tüketildiğinde tansiyon düşürücü özelliği azalacak ve kişinin rahatsızlanmasını engelleyecektir.

Pancarın tansiyon düşürücü etkisi korkulduğu kadar da çok olmayabilir. Yani 3 bardak içildiğinde tabii ki yoğun bir etki yapacak ve kişinin vücut işleyişini bozacaktır. Ancak haricen yemekle içilen bir bardak kırmızı pancar suyunun da tansiyonu müthiş düşürmesi ve kişinin çok ciddi hastalanması anlamına gelmez.

Tansiyon Hastaları Beslenmede Nelere Dikkat Etmelidir?

Sadece tansiyon hastaları değil, her hastalıkta beslanme şeklinin şüphesiz yoğun etkileri vardır. Ancak tansiyonda; hangi besinin tansiyon yükselttiği, hangi besinin tansiyon düşürdüğü net olarak bilinmemekle birlikte bunun takibini yapmakta çok zordur. Çünkü bir öğün yemekte dahi çok farklı besin grupları tüketilmektedir. Bunları bilmek yerine, kişi hastalandığında hemen öncesinde ne yediğini takip ederse, kendisinin hangi besine duyarlı olduğunu, dolayısıyla hangisini daha az tüketmesi gerektiğini tespit edebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?