Ramazandan Sonra Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/06/13 00:24 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/13 00:24 •
Ramazan ayı, vücudun detoks ayıdır
Ramazandan Sonra Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Ramazan ayı, vücudun detoks ayıdır. Bu dönemde daha az çalışan sindirim sisteminin gücünü, vücut, diğer sistemlerdeki eksikliklere yönlendirir. Bu sayede vücutta pusu kurmuş bekleyen pek çok hastalıktan arınmış olur vücut. Ayrıca normal zamanlarda fazlaca mesai yapan mide ve bağırsaklar, dinlenmeye çekilmiş ve kendini yenilemiş olur.

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte eski, zararlı beslenme alışkanlıklarına dönmek, onarılan yapıların kalıcı olmasını bırakın, birden yüklenme neticesinde daha fazla araza çıkaracak ve daha fazla hastalığa sebep olacaktır. Bu sebeple ramazandaki beslenme biçiminin olduğu kadar, ramazandan sonraki beslenme biçimi de son derece önemlidir.

Öncelikle tatlı miktarını abartmamak gerekir. Ramazan ayının hemen arkasından gelen ramazan bayramı, toplumumuzda şeker bayramı olarak da kabul görmektedir. Buradan da anlaşıldığı gibi bayramı çoğu kişi tatlı yemek olarak algılar. Özellikle geleneğimiz gereği, misafirperver bir toplum ve yedirmeyi seven, zahmetten kaçınmayan bir yapımız vardır. bu sebeple hangi eve giderseniz gidin, hali hazırda şerbetli tatlılar ve yemeniz için ısrar eden kişiler olacaktır. Ancak tabakları bitirmek yerine sadece tadına bakmak hem ev sahibini kırmayacak, hem de midenizi fazla yormanızı engelleyecektir.

Yemeklerde de abartıya kaçmamak gerekir. Ramazan ayında canınızın çektiği ancak bir türlü yiyemediğiniz yiyecekleri bir çırpıda yemek yerine bunu zamana yaymak ve ara öğünlerde de yemek yemek yerine, sadece ana öğünlerde yemek yemek doğru olacaktır.

Özellikle bayramda, yani ramazan ayının hemen ardından gelen üç günde yemekleri dostlarla, hep birlikte muhabbet ederek yemek, daha az yemenizi ve çabuk doymanızı sağlayacak, aynı zamanda bayramda gerçek manasını yakalamış olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?