Tahlil Sonuçları Değerlendirme

11.09.2017 05:19, Son Güncelleme: 01.10.2018 10:38
Tahlil sonucu değerlendirme hizmetimiz ile ilgili sizler için hazırladığımız açıklama ve uyarılarımızı lütfen okuyunuz. Belirtilen kurallara uymanız halinde sitemize sorduğunuz tahlil sonuçları en doğru şekilde değerlendirilip yorumlanacaktır.
Tahlil Sonuçları Değerlendirme
A

Tahlil sonucu değerlendirme hizmetimiz ile ilgili sizler için hazırladığımız açıklama ve uyarılarımızı lütfen okuyunuz.

* Tahlillerinizle ilgili bilgi verirken, yapılan tahlilin adı ve çıkan sonuç ve tahlilin çalışıldığı laboratuvarın referans değerlerini belirtmeniz size yanıt vermemizi kolaylaştıracaktır.

* Çok sayıda tahlil sonucu yerine özellikle normal değerlerin dışında çıkan sonuçlarınızı belirtiniz.

* Tahlillerinizle ilgili verdiğiniz bilgilerin kısa ve anlaşılılır olmasına dikkat ediniz.

* Tahlil yorumlama hizmetimiz tamamen ücretsiz olup sizleri tahlil sonuçlarınıza dair genel olarak bilgilendirme amacı taşımaktadır.Asla doktor muayenesinin yerini tutmayacağını dikkate alınız.

* Sorularınız başvuru sırasına göre yanıtlanmaktadır.

* Uzman hekimlerimizce değerlendirmeye uygun görülen tahlil sonuçları yorumlanmakta olup ortalama cevaplanma süresi 1 ile 7 gün arasındadır.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Pinarrr | 14.10.2018 10:58

Merhaba ben 17 haftalik geneyim 4 lü test için kan verdim aynı gün ultrasyona girdim bebeğinin ense kalınlığı normal dendi fakat tahlil sonucuna bakan dr amniyosentez yapmam gerektiğini söyledi sonuç larımı yazıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim nAFP 28.3nBETA HAG 30962nESTRIOL SERBEST UE3 0.49nİNHIBIN A 335.5nTR 21 RISKI DOGUMDAKI 1.237nYAŞ RİSKİ 1.275nNORAL TÜP DEFEKT IÇIN DUZELTILMIS AFP MOM DEGERI 0.91 RISKSIZ BÖLGEDE BULUNMAKTADIRnTRISOMY HESAPLANAN TRİSOMY 18 RISKI<1:10000 dır trisomy 18 için istatiksel bir risk tespit edilmemiştir. Hesaplamış trisomy 21 riski cut off değerinin üzerindedir ve bu değer artan riski temsil etmektedir.

Tahlil.Com | 14.10.2018 11:20
Bu sonuçlarda korkutucu bir durum görülmüyor. Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyecektir.

Elif.654 | 14.09.2018 02:29

HBsAG 1034 çıktı bu ne demek

Tahlil.Com | 15.09.2018 10:26

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?
 
 

 

Nrsss | 31.08.2018 09:51

İdrar yollarımda enfeksiyon olduğu söyleniyor antibiyotik veriliyor fakat yine tekrarlıyor .en son tahlil sonuçlarım Acaba böbreklere sıçramış Mıdır bunu bu sonuçlardan anlayabilir miyiz pH 9. Dansite 1’01 glukoz- negatif Keton- Neg protein - negatif bilirubin-neg urobilinojen norm normal nitrit - neg eritrosit - neg lökosit +++neg

Tahlil.Com | 05.09.2018 10:27

İdrar kültürü tahlili idrar yolu enfeksiyonu tanısında kullanılan en güvenilir tahlil yöntemidir.
Ancak kimi zaman bu çok önemli tahlili istemeyebiliyor doktorlar.
Belirtiğinize göre size bu tahlil yapılmamış anlaşılan.

İdrar kültürü sonucuna göre, bir enfeksiyon varlığı yönünden en doğru bilgi alınacaktır.
Enfeksiyon var ise de, buna uygun antibiyotik tedavisi planlanacaktır.
 
İdrar kültürü hakkında detaylı bilgi almak, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız
 
 

 

burcello | 29.08.2018 10:22

Kan tahlil sonucuma göre hidroksi vit.d 9,25, hgb 11, hct 32,1 , mcv 79,7 , eos%5,8 bu sonuçlar ne anlama geliyor? bu arada b12 160 normal mi? dr. göstereceğim ancak ön bilgi olarak soruyorum

Tahlil.Com | 29.08.2018 09:56

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram)
sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.
Bu da normal bir durum değil.
Bunun çözümüiçin tedavi olmalısınız.
Kansızlığınızın araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de gerek olabilir.
Bu konuda bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kansızlık ve tanı yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu konuda benzer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

A
yrıca D vitamini değeriniz çok düşük bu yönde de tedavi olmalısınız.B 12 değeriniz de istenen seviyede değil.Doktorunuz bu yönde de tedavi başlayabilir.

saadet-kismir | 27.08.2018 05:46

Merhaba hocam ben saadet 27 yaşındayım 2.5 yıldır evliyim 1,5 senedir çocuk istiyoruz fakat olmuyor.hirmon test sonuçlarını nNumune Türü : Serum Num. Alma : Num Kabul : 27/08/2018 10:45 Onay Tarihi : 27/08/2018

15:09nmIU/mLnHafta De ern0-1 5-50n1-2 50-500n2-3 100-5000n3-4 500-10000n4-5 1000-50000n5-6 10000-100000n6-8 15000-200000n8-12 10000-100000nPre Menepoz:0.5-5nPost Menepoz:0.1-10.4nBeta-hCG <0.5npg/mLnKadın De erlerinFoliküler : 27 - 122 pg/mlnMid Siklüs : 95 - 433 pg/mlnLuteal : 49 - 291 pg/mlnPost Menopoz : 20 - 40 pg/mlnEstradiol (E2) <20nmIU/mL - n19 - 100 YanFoliküler : 3.85 - 8.78nMid Siklus : 4.54 - 22.51nLuteal : 1.79 - 5.12nPos Menopoz : 16.74 - 113.6nFSH 7.13nmIU/mL - nFoliküler : 2.12 - 10. 89nMid Siklus : 19.18 - 103.03nLuteal : 1.20 - 12.86nPost Menopoz : 10.87 - 58.64nLüteinleştiren hormon (LH) 4.57nng/mL - nFoliküler : 0.31 - 1.52nLuteal : 5.16 - 18.56nPost Menopoz : 0.08 - 0.78n1.Trimester : 4.73 - 5.74n2.Trimester : 19.41 - 45.30nProgesteron 1.18nng/mL 3.34 - 26.72nMenopoz sonrasın2.74 - 19.64 ng/mlnProlaktin 12.68nSerbest T4 0.88 ng/dL 0.61 - 1.12nTSH 3.93 µIU/mL 0.34 - 5.60 nbu şekilde bu değerler normalmi

Tahlil.Com | 28.08.2018 11:37

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin yorumlanması ve değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, yaptırdığınız tahlillerin sonuç raporunda belirtilen referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
 
 

 

Elfo | 12.08.2018 03:36

Merhabalar 27 yasinda bayanim sonuclarimnTrigliserit: 210nHdl kolestrol: 34nİnsülin: 15nHba1c: 5.7nWBC :10.73nMCV: 77.9nMCH: 26.9nLYM: 4.02nEOS: 4.4nCRP: 0.9nYorumlarsaniz cok sevinirim.

Tahlil.Com | 14.08.2018 09:19

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

Scn | 04.08.2018 12:27

26 yaşında 6 hafta 3 günlük hamileyim.nAnti toxoplasma Igm 1.29 pozitife <0.9nAnti rubella İgm 0.33 negatif <0.8nBizden avidite testi istedi.diğer sonuçlar normal

Tahlil.Com |
Toxo Avidite testi, geçirilmiş Toxo enfeksiyonun yeni bir enfeksiyon veya daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyon olup olmadığı konusunda önemli bilgiler vermektedir.
Doktorunuz da bu yüzden bu testi istemiş.
Aşağıda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Toxo avidite testi nedir?
Sonuç | 02.08.2018 10:56

Yaş 26 erkekn Sonuc Rfrans değnCinko= 67 70_125nDemir(fe) 93. 59_158nUıbc. 221. 112_346nSerbestt4. 1.27. 1.0_1.6nTsh. 1.17. 0.27-4.2nVitaminb12. 295. 191-663nFerittin. 60. 30-400

Tahlil.Com |
Çinko değerimiz normalin altında çıkmış.Doktorunuz bu yönde bir tedavi başlayabilir.
ahseninbabası | 30.07.2018 06:55

yaş: 11 ay kız bebek nlökosit----------7,29 (10^3/uL) ------------- ( 5,98 - 13,51)nnötrofil(%)---------25,9* (%) ------------- ( 16.9 - 74.0)nlenfosit(%)---------57,2* (%) ------------- (26,0 - 79,9)nmonosit(%)--------13,9* (%) -------------- (3,8 - 13,4)neozinofil(%)-------- 2,7 (%) ---------------- (0,0 - 3,7) nbasofil(%)---------- 0,3 (%) ------------------------( 0,0 - 0,6)nnötrofil-------------- 1,89* (10^3/uL) ----------- (1,19 - 7,21)nlenfosit------------- 4,17* (10^3/uL) ----------- (1,52 - 8,09)nmonosit------------1,01* (10^3/uL)-------------(0,25 - 0,82)neozinofil------------0,20 (10^3/uL)--------------(0,02 - 0,82)nbasofil--------------0,02 (10^3/uL) ------------- (0,01 - 0,06)nneritrosit------------4,25 (10^3/uL)-------------- (3,90 - 5,10)nhemoglobin-----11,3 (g/dL) ------------------- (10,1 - 13,0)nhematokrit-------31,2 (fL)------------------------(30,8 - 38,0)nmcv ----------------73,4 (%)-------------------------(69,5 - 83,0)nmch ---------------26,6(pg)-------------------------(22,7 - 28,0)nmchc------------- 36,2+(g/dL)------------------- (31,5 - 35,0)nrdw-sd------------33,8- (fL)---------------------- ( 35,0 - 43,0)nrdw-cv -----------13,0 (%) ----------------------- (12,7 - 15,6)nntrombosit ------312 (10^3/uL) --------------(200 - 460)nmpv --------------7,8- (fL)------------------------- (8,7 - 10,6)npct ---------------0,24 (%)------------------------- (0,17 - 0,35)npdw-------------- 7,1- (fL)------------------------- (9,0 - 17,0)np-lcr ------------ 8,6- (%) ------------------------- (13,0 - 43,0)nnteşekkür ederim, iyi çalışmlar n

Tahlil.Com |

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

astor | 30.07.2018 01:52

HBS AGtNegatiftttt-tttttn
HCV ABtNegatiftttt-tttttn
HIV 1+2 AB (CORE+ENV)tNegatiftttt-tttttn
HBS ABt617,38tHtmIU/mLt0t-t 0t Pozitiftttn
HBC AB TOTALtNegatiftttt-tttttn
HAV AB TOTALtPozitiftnnnedır acaba panık yaptık saygılar

Tahlil.Com |
Önceden geçirilmiş Hepatit A virüsü enfeksiyonu gözlenmekte.Bu da korkutucu bir durum değil.Geçirmişsiniz ve ardından antikor oluşmuş.
Aktif bir enfeksiyon ve dolayısıyla korkulacak bir durum bulunmuyor
DAHA FAZLA GÖSTER
Kan şekeri değerleri ne kadar olmalıdır?
Şeker tüm canlılarda enerji kaynağıdır
IVP (Damardan Boya ile İdrar Röntgen) Nedir?
İdrar yollarının görüntülenmesinde kullanılan bir yöntem olan IVP'nin açıklaması damardan boya ile idrar röntgenidir
Beyaz Küre (lökosit) Düşüklüğü Nedir ?
Kanımızın içerisinde bulunan beyaz kan hücrelerindeki sayının az olması yani lökositlerin düşüklüğüdür
Adacık Oto Antikor Testi Nedir?
Adacık Oto Antikor Testi, genellikle diyabet hastalığı  tanısı konulduktan sonra, ileri tetkik amaçlı olarak doktorlarca istenen  bir testtir
Karyotip Analiz Nedir ve Neden Yapılır?
Karyotip, kromozomların bölünme sırasında boyut ve şekil açısından homolog olarak yan yana dizilimlerinin görüntüsüdür
HCV Virusu Enfeksiyon Sonrası Ne Zaman ELİSA Testinde Çıkar?
HCV enfeksiyonuna yakalanıldığını  gösteren Anti HCV pozitifliği, temas sonrası   ELİSA testleriyle 4 ile 10 hafta arasında saptanır
tahlil.com
tahlil.com