Yeni doğan Bebeklerde Cilt Soyulması

Yayın Tarihi : 2018/06/22 10:12 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 10:12 •
Cilt soyulması, cildin nemdengesini sağlayamamasından dolayı, üzerindeki ince tabakanın kabuklaşması vecilt dokusundan ayrılması durumudur
Yeni doğan Bebeklerde Cilt Soyulması

Cilt soyulması, cildin nemdengesini sağlayamamasından dolayı, üzerindeki ince tabakanın kabuklaşması vecilt dokusundan ayrılması durumudur. Sadece bebeklerde değil, yetişkinlerde dezaman zaman cilt soyulması görülür. Ancak en çok yeni doğan bebeklerde görülür.Çünkü anne karnındaki su içi yaşamdan artık çıkıp, hava dolu bir atmosferdeyaşam başlamıştır ve bu değişime tepki olarak, bebekteki ince deri soyulur veyerini daha kalın ve sağlam bir deri alır. Bu sebeple deri dökülmesi özelliklebebeklerde korkulacak bir durum değildir. Alınacak basit önlemlerle bu durumkolaylıkla geçiştirilebilir.

Cilt soyulması her yeni doğanbebekte görülmeyebilir. Özellikle vaktinde doğan bebeklerde görülme olasılığıdaha düşüktür. Bir istatistik yapmak gerekirse, erken veya geç dönemde doğanbebeklerde cilt dökülmesi daha sık görülen bir durumdur.

Peki bebekte cilt dökülmesivarsa yapılması gereken nedir? Şayet bebeğinizin cildi soyuluyor ise vedöküntüler oluşuyorsa, bu; bebeğinizin neme ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Bebeğinihtiyacı olan nemi sağlamak için özellikle banyo sonrasında bebeknemlendiricilerle vücuduna masaj yapılarak sürülmelidir. Tabii bu ürünlerseçilirken bebeğin tenine uygun ürün seçimi önemlidir. Aksi takdirde bebektealerji durumu meydana gelebilir. Bu sebeple doğal içeriği yükseknemlendiriciler kullanmak önemlidir.

Cilt soyulmasının görülmesebepleri arasında fazlaca suya maruz kalmak da vardır. Özellikle her günyıkanan bebeklerde bu duruma sıkça rastlanır. Bu durumda nemlendirici kullanmakdaha büyük öneme sahiptir ki, bebekte dökülme henüz başlamamışsa dahikullanılması gerekir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?