Müstakbel eşimin ab (-), benim ise a (+) ve biz % 50 risk altındayız lakin anti-D iğnesi yapılarak bu riskten kurtulabilir diye düşünüyorum?
Yayın Tarihi : 2018/06/22 20:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 20:00
Müstakbel eşimin ab (-), benim ise a (+) ve biz % 50 risk altındayız lakin anti-D iğnesi yapılarak bu riskten kurtulabilir diye düşünüyorum ve bunun doğruluk payını sizden de öğrenmek istiyorum?
Tahlil.com Cevabı : Kan uyuşmazlığı sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.Burda cinsiyet çok önemli olduğu için,yazınızda da cinsiyetinizden bahsetmediğiniz için sizin baba adayı olduğunuzu varsayarak sorunuzu cevaplayım.Zaten aksi bir durum varsa sorun yok demektir.Anti D iğnesini,eğer doktorunuz farklı bir şey önermediyse, evlendikten sonra eşinizin hamile kalması durumunda uygulatmak durumundasınız. Kan uyuşmazlığında amaç, anne adayının Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-), eşi Rh (+) olan gebelere,gebeliklerinin 28. haftasında , anti-D iğnesi yapılmalıdır. Doğumdan sonra ise, bebeğin kan grubunun Rh pozitif olması durumunda, ilk 72 saat içinde yeniden anti-D iğnesi yapılmalıdır.Anneye, düşük, dış gebelik, kürtaj gibi durumlarda da, girişimin hemen ardından anti-D iğnesi yapılmalıdır.
Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş