Tahlil Yorumları Soruları


Hocam tahlil sonucum: Behriz: 4 /MİKTAR: 2 /RENK:Krem / Ph:7.5 GÖRÜNÜŞ: Opelesan / VİSKOZİTE: Normal / LİKEFAKSİYON SÜRESİ: 40dk ?

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyo

Sayın tahlil.com uzmanları,tahlil sonucumu değerlendirmenizi rica ederim Cinsel perhiz : 3 gun Volum:3.2 Viskozite:2 Likefaksiyon süresi:15dk?

Sperm tahlil sonucunuzu değerlendirmeye aldık.Tahlil sonucunuzu değerlendirdiğimizde normal şekilli spermlerin yüzdesinin düşük olduğu gözleniyor.Bu sonuç ise, sperm tahlilinde  istenen bir durum değildir.Bu durumun araştırılması ve

77 yaşındaki dedemin tetkik sonuçlarında 3 değer yüksek görünüyor MCV 106,2

Vitamin B12 ve folik asit eksikliği olabilir, bu testlerin çalışılması ve hamatolojide muayene edilmesi gereklidir..

45 yaş, kadın. 5 yıldır akyuvarlarım düşük çıkmakta?

Hematoloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi ve farklı testlerle araştırılması gereklidir..

Ben 39 yaşında bir bayanım; her kan sayımında PLT düşün çıkıyor?

Ciddi bir düşüklük yok plt değerinizde.Şu aşamada belirli aralıklarla kontrol yaptırmanız uygun olacak

MCV: 78,6 HBG : 11.8 PCT 0.179 eklem ağrılarım var sonuçlarım sizce nasıl?

Kansızlık bulgularınız var.Ayrıca LDL kolesterol testiniz bir miktar yüksek çıkmış.

Radyologi bolumunde ayrintili ultrasona girdim ve bebegimin sag femur bacagi 2 mm kisa cikti sol bacagina nazaran ve hafif egrilik tespit edildi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak muayene ve ultrason takiplerinde doktorunuz gereken değerlendirmeyi yapıp sizi bilgilendirecektir.

Merhabalar 31 yaşındayım (BAY). Test Sonucum; SONUÇ Normal Değer TSH : 11.94 0.34-5.60 SERBEST T3: 3.16 2.5-3.9 ?

 Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.Bu durumda daha ileri tetkik, muay

Beta hcg sonucum (H) 278.00 çıktı bu ne demek lütfen yardımcı olun hamile miyim ?

H , yüksek anlamına gelir.Yani Beta HCG testiniz yüksek.Buda hamilelik bulgusu.

İlişkiden 36 gün sonra Hıv testi yaptırdım, sonuç negatif sizce konuyu kapatabilir miyim?

Zaten üroloji doktoru konuyu kapatmış ama senin kapatmaya niyetin yok anlaşılan. Biz de konuyu kapatmayalım.Senin gibi HIV takıntısı olanlar için hazırladığımız yazıyı okumanı önerelim. http://tahlil.com/hiv-takintisi-olan-okurlari

Sedimentasyon nedir? bende 10 çıktı? normal mi anormal mi?

Sedimentasyon kanda bulunan alyuvarların (eritrositlerin) saatlik çökme hızıdır.Sizin 10 çıkan sonucunuz ise normal.

Bayanım, 22 yaşındayım, hormon testi yaptırdım. T3 değerim 3,26 ?

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://tahlil.com/tahlillerinizi-sorarken-referans-degerleri-n

Hepatit b sonucum sonuç: kısmında <5(-)negatif yazıyor

Sonucunuz pozitif olabilir, ancak en doğrusunu laboratuar ile konuşarak öğrenmelisiniz..

Normal Değerler HGB 11.2 12.0 - 18.0 HCT 36.2 37.0 - 51.0 PLT 63 129 - 388 ?

 Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu yönde bir tedavi olmalısınız.Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım i

WBC değeri ; 8.3 çıkmış. Size yazdıklarımda tahlilde düşük ve yüksek olan değerlerdi.

Wbc değeri normal,ne yani nötrofil yüksekliği ise enfeksiyon durumlarında sıklıkla görülebilir,ancak wbc değeriniz normal olduğundan sorun olduğunu düşünmüyorum

Prolaktin değerim 30 çıktı

Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.Tercihen endokrinoloji bölümüne başv

Hemogram WBC :11.9 K/uL H (4.60-10.2)

Sonuçlarınızda herhangi bir anormallik yok.

Gec dollenme olabilirmi. Bebek istiyoruz.

Gebelikte ortalama 5. haftada kese görülür, bu nedenle takip edilebilir..

27 yaşındayım yaklaşık 5 yıldır kistlerim var ilk kistle tanıştığımda 3-4cm heriki yumurtalıklarımda vardı?

Doktorunuz tarafından kistler için tedavi önerildi ise yaptırmanızı öneririz, hormonlarınızın durumunu bilmeden birşey söylenemez..

Oğlumun kan değerini yorumlar mısınız? 8 aylık wbc 2.99 lym 1.82 mon 0.64 şuan dişte çıkartıyor.

Viral bir enfeksiyon geçiriyor olabilir, WBC değeri düşük, 10 gün sonra tekrarlamanızı öneririz..

Merhaba, annemin yaşı 51. Akş:122mg/dl, Tkş:110mg/dl, HbA1c si ise %6.2 çıktı?

Muhtemelen şeker hastası, HBa1c değeri de 6 nın üstünde.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun