Adet Düzensizliği Hamile Kalmayı Engeller mi?

Yayın Tarihi : 2016/04/17 11:12 • Güncelleme Tarihi : 2016/04/17 11:12 •
Birkadınınhamile kalabilmesi içinyumurtalıklarındadöllenme içinbekleyen hazır biryumurtanın olmasıgerekir
Adet Düzensizliği Hamile Kalmayı Engeller mi?

Birkadınınhamile kalabilmesi içinyumurtalıklarındadöllenme içinbekleyen hazır biryumurtanın olmasıgerekir. Adet düzensizliğineneden olan yumurtlama bozukluklarında,hazır yumurtanınolduğu yumurtalamadöneminin belirlenememesinedeni ile gebelik şansıdüşmektedir.Kısacası adetdönemlerindenyaklaşık 15 günönce gerçekleşenyumurtalamadan sonra girilen cinsel birliktelik gebelik şansınıarttırmaktadır.Bu nedenle adet düzensizliğiyumurtlamanın olacağıgününbelirlenmemesine ve hamile kalamama sorunlarınayol açmaktadır.

Adetkanamasıilehamilelik arasındakiilişkinedir?

Üremeçağındakisağlıklıbir kadındaher ay düzenli birşekilde ovulasyondöneminin gerçekleşmesiile döllemeiçin uygun yumurtave rahim içi şartlarıhazırlanır.Bu döngühormonlarınetkisi ile endometrium tabakasınınkalınlaşmasınaneden olur. Eğer budönemde sperm ile yumurtahücresi bir araya gelmezise, gebelik oluşamayacağıiçinrahim iç tabakasınındoku kalıntılarırahimden gelen bir miktar kan ilevücut dışınaatılır.Böylece her aygerçekleşenadet kanamaları,doğurganlığınson bulacağı menopozdönemine kadar sistematikbir şekilde devam eder.Kısacası adetkanaması, vücudungebelik içinhazırladığıuygun rahim şartlarınınkullanılmamasıhalinde, kendini sonraki ay içintekrar hazırlamaçalışmalarıdır.Bknz:http://hamilelik.com/adet-duzensizligi-hamile-kalmayi-engeller-mi

Adetgecikmesi nedir, neden olur?

Düzenliadet kanamalarının1 haftadan daha uzun bir süregerçekleşmemişolmasınaadet gecikmesi denir. Genellikle ilk akla gelen nedeni gebelik olsada, çeşitlihastalıklar sonucu dameydana gelebilmektedir. Yaşamtarzındaki köklüdeğişimler,yumurtalama bozuklukları,yoğun strese maruz kalma,dengesiz beslenme ve iklim değişikliklerigibi kişinin hormonaldüzenin bozulmasınaneden olan birçok faktördoğrultusunda adetdüzensizliğive adet gecikmesi yaşanabilmektedir.Gerekli teşhis ve tedaviseçeneğinindeğerlendirilmesi içinmutlaka doktora başvurulmasıönerilmektedir.

Adetdüzensizliğive kısırlıkilişkisinedir?

Adetdüzensizliğininsıklığı venedeni doğrultusundakısırlıksorunu gündemegelmektedir. Yaşamtarzında yapılandeğişimlersonucu stres faktörlügecikmelerde endişelenilmesigereken bir durum yoktur. Fakat puberte dönemindenitibaren sık sıkadet düzensizliğiyaşanıyorise, yumurtlama bozukluğuve üreme sistemihastalıkları sözkonusu olabilir. Her ay düzenibir şekilde yumurtlamadönemi gerçekleşmiyorsa,hamileliğin gerçekleşmeside oldukça zordur.Özellikleadet düzensizliğineneden olan faktörlerarasında rahim ya darahim ağzı odaklımiyom, polip, guatr ve süthormonu bozuklukları yeralıyorsa, kısırlıksorunu ve düşük riskimeydana gelebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?