Ameliyatsız Burun Estetiği

Yayın Tarihi : 2015/04/08 11:00 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/29 12:41 •

Son yıllarda özellikler kadınlar tarafından burun estetiği çok fazla yapılmaktadır

Ameliyatsız Burun Estetiği

Son yıllarda özellikler kadınlar tarafından olduğu kadar, erkekler tarafından da burun estetiği çok fazla yapılmaktadır. Ama burundaki girinti, çıkıntı ve asimetri gibi durumlarda ameliyat yapılmasına gerek yok.

Aslında vücutta da bulunan hyalüronik asit, kalsiyum hidroksiapatit dolgu maddeler ile bu durumlar ortadan kaldırılabilir.

Jel enjeksiyonu için anestezi yapılmaz, 10 dakikadan az bir sürede uygulanır ve 1-3 sene arası etkilidir.

Güzel Burun Mutlu İnsan

Bir insanın kendini güzel hissetmesi çok önemlidir. Yapılan araştırmalar, burnunu güzel bulan insanların, kendini güzel hissettiğini ortaya koymaktadır. Burun, yüzde çıkıntı şeklinde durması itibariyle yüzde ilk dikkat çeken bölgedir. Bu sebeple estetiği kişi için çok önemlidir.

Özellikle kemerli burun yapısına sahip olan kişiler, bu görüntüden sıklıkla rahatsız olmaktadır. Bunun yanında sivri buruna sahip olanlar, kemikli burun yapısı olanlar, burun estetiğinde ilk sıralamaları oluştururlar. 

Bu sebeple kişi kendi burnunu beğendiğinde, yüzünün de güzel olduğunu düşünür ve bu sayede daha mutlu, daha özgüvenli bir birey olur. 

Geliştirilen tedavi yöntemleri sayesinde artık burun estetiği, sadece ameliyatla değil, dolgu ve masaj teknikleriyle de yapılmaktadır. Tabii ki yapılacak estetiğin değerlendirilmesini ilk önce bir uzman yapmalıdır. Estetik ameliyat hayat boyu kalıcı olur ancak dolgu ve jel teknikleri belli sürelerde etkindir. Ancak dolgu ve jel, uygulanması çok daha kolay ve ucuz yöntemlerdir. Bu sebeple burun yapısı ve neye ihtiyaç olduğu iyi belirlenmeli ve bir uzman yardımıyla hangisinin yapılacağına karar verilmelidir. 

Her Burun Yaptırılmalı mı?

Her toplumun bir güzellik algısı vardır ve her birey bu algının içinde var olmak ister. Ancak kaçırılan nokta, bazen güzellikleri yaratan farklılıktır. Yani herkesin burnu aynı olduğunda, herkesin yüzü aynı gerginlikte olduğunda, ortada kişinin kendine dair bir unsur kalmadığında güzellikten de bahsedilmez. Bu sebeple kişi farklılığını sevmeli ve böyle mutlu olmayı denemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?