Biberiye Çayının Faydaları

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/11 12:40 •

Alternatif tıp; bitkisel ve doğal yöntemlerle, hastalık tedavisi ve bağışıklık kazanma yollarıdır

Biberiye Çayının Faydaları

Alternatif tıp; bitkisel ve doğal yöntemlerle, hastalık tedavisi ve bağışıklık kazanma yollarıdır.

Biberiye alternatif tıpta kullanılan, faydaları kanıtlanmış bir bitkidir. Biberiye çayının faydaları; Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Hafızayı kuvvetlendirir. Konsantre olmayı kolaylaştırır. Hazımsızlığı giderir. Toksik maddelerin vücuttan ayılmasını sağlar.

Ayrıca biberiye, baharat olarak da kullanılır. Özellikle et yemeklerine verdiği güzel koku ve lezzet sayesinde, sıkça tercih edilen ve sevilen bir üründür. Kullanılmasında hiçbir mahsur yoktur.

Ayrıca biberiye bitkisi çok yoğun bakım istemez ve bulunduğu ortama kolayca adapte olarak çoğalabilir. Saksıya ekerseniz saksı bitkisi, toprağa ekerseniz bir çalı bitkisi gibi büyüyebilir ve taze olarak tüketebilirsiniz.

Bitki Çayları Ne Zaman Zararlıdır?

Bilinçsiz kullanım, her maddede zararlıdır. Aynı kural, bitki ürünleri kullanımında da geçerlidir. Her bitkinin belli bir özelliği vardır; kimi kas gevşetir, kimi rahat uyku sağlar, kimi ödem atar, kimi kabızlığı giderir… Yani hangi bitkinin ne maksatla kullanıldığı son derece önemlidir.

Ayrıca bir bitki, başka bir bitkiyle etkileşime girdiğinde bir zehir veya zararlı madde meydana getirebilir. Kimya bilimi ve eczacılık tam da burada devreye girer. Bu sebeple asla bilinçsizce, bitkiler birbiriyle karıştırılmamalı ve bir arada içilmemelidir.

Uygun doz herşeyde önemli, herşeyin fazlası zarardır. Bu sebeple bitki çayları tüketimi abartılmamalıdır. Hangi bitki çayının içerseniz için, günlük iki fincanı geçirmemeye dikkat edin. Hatta bir rutin oluşturmamaya dikkat edin. Her gün aynı çayı içmek, vücudun o çayın fonksiyonu olan işini azaltmasını ve tembelleşmesini sağlar. Örneğin; sinameki çayı, kalınbağırsağın boşalmasını, yani kabızlığın giderilmesini sağlar. Ancak siz, hergün sinemaki çayı içer ve onunla tuvalete çıkarsanız, bağırsaklarınız bir süre sonra kendi kasılmayı bırakır ve devamlı bitki çayı desteğini ister. Bu sebeple kullanılan çaylara zaman zaman ara verilmeli ve vücut buna alıştırılmamalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?