Çocuklarda Omuz Eğriliğine Dikkat

Yayın Tarihi : 2018/09/07 14:34 • Güncelleme Tarihi : 2018/09/07 14:34 •
Çocuklarda omuz düşüklüğü omurga eğriliğinin habercisidir
Çocuklarda Omuz Eğriliğine Dikkat

Çocuklarda omuz düşüklüğü omurga eğriliğinin habercisidir. Ergenlik çağına girenlerde çocukların bir omzunun yukarıda diğer omzunun daha aşağıda olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Baş veya çenenin eğri durup durmaması, göğüs kafesinde şekil bozukluğu ya da sırtta kambur duruş olup olmadığına da dikkat edilmelidir.
Kızlarda 12-14, erkeklerde ise 13-15 yaşlarda büyüme hızı yönünden önemi hastalığın bu dönemde durdurulma imkanı bulunmasıdır.
Mevcut eğrilik bu dönemde yapılacak müdahalelerle tek seferde güvenli yöntemlerle düzeltilebilir. İleri yaşlarda ise operasyonla kısmen düzelme elde edilse de eğrilik şekillendikten ve vücut yapısı oturduktan, eklemler, bağlar sertleştikten sonra gelişen omurga eğriliklerinin düzeltilmesi teknik olarak daha zor ve bir dizi ameliyatlarla mümkün olabilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a*************** :

Merhaba,
benim göğüs kafesimin orta paralelinde içe doğru çökük bir bozukluk söz konusu. erkeğim, 22 yaşındayım, 61 kiloyum. çevremdeki arkadaşlarım fitness salonuna gitmmi öneriyor. protein tozuyla kilo alarak ve spor yaparak düzelebileceğini söylüyorlar. sizin tavsiyeniz nedir?


Cevap:

Bu doğuştan olan bir rahatsızlıktır, ancak protein tozları ciddi yan etkisi olan maddelerdir, öncelikle göğüs cerrahisine muayene olup bu rahatsızlığınızın akciğerlerle ilgili bir problem yaratıp yaratmadığını ve spor yapıp yapamayacağınızı öğrenmeniz gereklidir..

?