Çörek otu Alerjiye de Deva Oldu

Yayın Tarihi : 2017/11/09 12:35 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/09 12:35 •
Çörek otu, ölüm hariç herderde deva olarak bilinen bir bitkidir
Çörek otu Alerjiye de Deva Oldu

Çörek otu, ölüm hariç herderde deva olarak bilinen bir bitkidir. Zengin içeriği sayesinde pek çokhastalığı iyileştiren ve sayısız faydası olan bu besinin kendisi tüketildiğindefayda sağladığı gibi, yağı dahi sıkılsa, şifa kaynağı olan bir bitkidir.

Çörek otunu bu kadar besleyicive şifalı yapan da içeriğindeki maddelerdir. Bu maddeler vücudun ihtiyacı olanpek çok vitamin ve mineral kaynaklarıdır. İşte çörek otunda bulunan maddeler;kalsiyum, magnezyum, çinko, timokin, lizin, metionin, manganez, fosfor, demir,bakır, selenyum, folik asit, B1 ve B6 dır. Bu maddelerin her biri vücut içinvazgeçilmez değerlerdir. Bu sebeple çörek otunun çok az bir miktarı dahi, büyükoranda pek çok hastalıktan korunmak için önemlidir.

Uzmanlar bu zamana kadarçörek otunun faydalarından, şeker dengelemesini, soğuk algınlığını geçirdiği vebağışıklığı güçlendirdiği bilgilerinin sıkça üstünde durmuştur. Son zamanlardaise, çörek otunun alerjik hastalıklara da iyi geldiği saptamasındabulunulmuştur.

Özellikle bahar aylarındaalerji rahatsızlıkları artmaktadır. Hava şartlarının değişimini en çok alerjihastaları hisseder. Özellikle; burun tıkanıklığı, nefes alamama, öksürük, gözakması gibi durumlar alerji hastalarını rahatsız eder ve yaşam kalitesinidüşürür. Hatta pek çoğu maske takmak zorunda kalabilir.

Sadece astım değil, egzamahastalığı olanlarda da çörek otunun faydaları saptanmıştır.

Çörek otunun bin birşifasından faydalanmak için günde iki kez birer gram tüketmek yeterliolacaktır. Direk yiyemeyenler için balla karıştırmak veya yapılan hamur işininüzerine eklemek tüketim açısından kolaylık sağlayacaktır. Özellikle çocuklarınbu şekilde tüketmesi gereklidir.

Bunun dışında çörek otu yağınızayıflamak istiyorsanız sabah aç karınla, kilo almak istiyorsanız, kahvaltıdansonra tüketmeniz size yardımcı olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?