Emzirme Döneminde Meme Sağlığı

Yayın Tarihi : 2018/02/09 13:42 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/09 13:42 •
Emzirme döneminde meme sağlığı  anne için önemli olduğu kadar bebek içinde önemlidir
Emzirme Döneminde Meme Sağlığı

Emzirme döneminde meme sağlığı  anne için önemli olduğu kadar bebek içinde önemlidir.Bu yüzden bu dönemde meme sağlığına daha da dikkat edilmelidir. 


Emzirme döneminde sık karşılaşılan sorunlardan biri enfeksiyondur.Bu sorunla karşılaşmadan önlem almak önemlidir.Bunun için el ve meme temizliğine dikkat edilmelidir.
Emzirme sonrası ve öncesi temizlikle birlikte emzirme sonrası memeye sürülecek süt enfeksiyon oluşumunu önlemede önemlidir.
Annenin bol sıvı tüketmesine ve memenin iyi sağılmasına dikkat edilmelidir.
Anneler bütün önlemlere rağmen,kanalları tıkayan süt tıkaçları nedeniyle enfeksiyonla karşılaşabilmektedir.Bu durumda erken tedavi önemlidir.Tedaviye  geç başlandığında apseye dönüşme olabilmektedir.Bu da tedaviyi zorlaştıran bir durumdur.  
Tedavi süresinde emzirmek önemlidir.Emzirme devam ettirilemez ise elle veya  pompa yardımıyla süt sağılmalıdır.
Meme başı kanaması ilk çocuğunu doğuran genç annelerin sık karşılaştığı bir sorundur.Bu durum memedeki damarlanmanın artmasından kaynaklanan ve kısa sürede geçen bir durumdur.
Meme ucundaki yarık çatlak gibi sorunlar genellikle yanlış emzirme kaynaklıdır.Bu sorunlar bebeğin kucağa doğru alınması,meme çevresindeki kahverengi kısmında ağız içine aldırılarak emme durumunda daha da azalmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?