Tahlil.com'dan Tahlil Yorumlanmasına Dair Önemli Duyuru

Yayın Tarihi : 2018/07/05 08:01 • Güncelleme Tarihi : 2020/08/02 11:06 •
Tahlil.com'dan Tahlil Yorumlanmasına Dair Önemli Duyuru

Tahlil.com'a her gün yüzlerce tahlil yorumlama talebi  ve soru gelmektedir.Sitemizin belirlediği kurallara göre sorulan sorulara cevap verilmektedir.
Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
o***** :

slm hocam 5 yaşındaki bugün cocugumu doktora götürdüm kan tahlili yaptırdık plt degeri önce 88 çıktı daha sonra tekrar kan aldılar bu kez deger 100 çıktı parmak ucundan kan alarak cam üzeride mikroskopta inceledi kanda her hangi bi hastalık olmadıgını beyan etti çocuk bugünlerde hafif grip var doktorda enfeksiyondan dolayı ola bilir dedi 5 gün sonra yine getirin dedi tedirgin olduk biraz size yazmaya karar verdim şimdiden sağolun


Cevap:

Geçmiş olsun öncelikle.PLT yani trombosit değerleri düşük çocuğunuzun. Doktorunuz gereken bilgiyi vermiş.Eğer plt düşüklüğü bir sonraki tahlilde de devam ederse, çocuk hematoloji uzmanına başvurun.

h***** :

23 yaşındayım, 2 aylık hamileyim dün yaptırdığım testte TOXO Ab lgM pozitif 3,09 çıktı, doktor çiğ et tüketiminden kaynaklanan bebekte sakatlığa ve ölü doğuma neden olan bir virüs olduğunu söyledi. Tedavisi var mı? tedavi yöntemleri nelerdir? Bebeğin sakat olup olmayacağı gerçek anlamda tespit edilebilir mi? Teşekkürler...


Cevap:

Öncelikle bu testin Avidite yöntemiyle de teyid edilmesi uygun olacaktır.Gebelik süreci ve tedaviyle ilgili kararı da doktorunuz yapacağı muayene ve tetkiklerle vermelidir.

n*********** :

Merhaba ben 45 yaşında ve kadınım cildimde beyaz lekeler ve yorgunluk dolayısıyla tahlillerimi yaptırdım …şimdiden teşekkürler.RDW 15,1TSH 8,222GLUKOZ 115KOLESTROL TOTAL 247VLDL KOLESTROL 47


Cevap:

Glukoz yüksekliği ve kolesterol yüksekliği olağan değil.Diyabet yönünden bir endokrinoloji uzmanına danışın.

a******** :

merhaba öncelikle site için teşekkür ederim.Ben 27 temmuz son adet tarihim şuan 7 haftalık bi gebeliğim var size sormak istediğim 28 agustos ta yaptırdığım tahlile göre hgc 820 çıktı daha sonra 30 agustos ta 1525 çıktı 1 eylülde de 4400 çıktı ve geçen hafta gebelik kesem çok rahat bir şekilde abdominal muayne de gözüktü fakat 14 eylülde yaptırdığım hgc 6600 çıktı buda beni korkuttu normalde daha fazla olması gerekmiyor mu? bu ters giden bi gebelik mi ? Doktor bu değere göre bebek ölmüştür dedi fakat ultrasonda kalp atışlarını duydu bundan öndece de 1 düşük olmuştu aynı sorunla karşılaşırmıyım lütfen yanıtlarmısınz ?


Cevap:

Ultrasonda kalp atışlarının duyulması olumlu.Bu durumda yapılacak ultrason muaynesi Beta HCG testine göre çok daha duyarlı ve güvenilirdir.

d***** :

merhaba hocam testlerimi yorumlarsanız çok memnun olurum teşekkürler alt 10 0 55ast 16 0 34insiülin 3,95 29,1fsh 5,03estradiol 115dehidroepiandrosteron sülfat 140hb1ac 5,6 4 6glukoz(akş) 92 70 105hdl kolestrol 50 30 70üre 26 13 45 kortizol 28,7 5 25kreatinin 0,67 0,4 1,4ldl kolestrol 0 130lüteinleştiren hormon(lh) 7,47progesteron 1,97 serbest t3 3,16 1,71 3,71serbest t4 1,42 0,7 1,48 tsh 1,71 0,35 4,94total testesteron 0,39trigliserid 55 40 150anti tpo 10,0 0 35anti troglobulinantikor(anti tg) 20,0 40prolaktin 17,80parathormon(pth) 78,7 15 68ferritin 39,62 10 120


Cevap:

Sitemizdeki uyarıları okuyup tekrar sorunuzu sorun

C**** :

25 OH vitamin d3 değerim 9,7 günde 8 damla damla kullanıyorum ne kadar süre kullanmalıyım teşekkürler.


Cevap:

Bunu tedavinizi planlayan doktora sormalısınız

b***** :

dün gece ellerimde kasılmalar olsu parmaklarımı hissedemedim ayrıca dizlerim ve kafamın arka tarafında da uyuşma ve kasılmalar oluştu. acilde diazem yapıldı ve kan tahlili oldum sonuçlar :WBC 5.5RBC 4.2HGB 10HCT 31MCV 92.7MCH 29.3MCHC 31.7RDW 44RDW% 13.5PLT 255MPV 8.5PDW 15.9PCT 0.22LYMPH 2.4LYMPH% 44.3Gran 2.6Gran% 46.9MID 0.5MID% 8.8 29 YAŞINDA BAYANIM. TEŞEKKÜRLER


Cevap:

Kansızlık bulguları göze çarpıyor

a**** :

Annem over ca teşhisiyle 26 gün önce ameliyat oldu rahim yumurtalıklar,lenf nodları alındı. ilk kemoterapisini alalı 13 gün oluyor. düzenli yapılan testlerinde mono yüzdesi normaldi 1 hafta önceki mono değeri 3,2 idi bugün 26,9 çıkmış.Kemoterapi sonrası dilinde oluşan yara bunu etkilemiş olabilir mi? tahlilde WBC değeri 4, Neut% 16.9 Teşekkürler


Cevap:

Öncelikle geçmiş olsun. Kemoterapide özellikle wbc değerlerind edüşme olması olağandır.Şu aşamada belirtiğiniz değerlerde ciddi bir problem görülmüyor.Kemoterapiyi planlayan doktorlar, gerekli takiplerini sürdüreceklerdir.

h******** :

kolay gelsin 27 gün önce korunmasız olarak bi ilişkiye girdim toplamda 3 tane test yaptırdım en son yaptırdıgım testı iliskinin uzerınden 22 gün sonra yaptım sonuc soyle hiv 1+2 antikoru 0.17 negatif referas aralıgı 0-0.9 doktor bı sıkıntı yok dedı ama 1 ay sonra yıne gel sımdı bu test cok erken mı sonuc degısebılır mı ishalim ve bogazımla kulak çöpüyle oynadım şişti hafiten durumum nedir yardımcı olursanız cok sevinirim zor durumdayım ...


Cevap:

Sizde de HIV korkusu var, daha çok test yaptıracak gibisiniz.Konu hakında da bilginiz olmadığı anlaşılıyor.Aşağıdaki yazımızı okumalısınızhttp://tahlil.com/hiv-korkusu-hiv-fobisi-ve-aids-korkusu-nedir/

f******* :

halsizlik, uyku hali, yorgunluk gibi şikayetlerle aile hekimine gdip kan testi yaptırdım ve akdeniz anemisi olabileceğimi söyledi. sonuç referans aralığıeos # o.o6 0-1eos % 95 0-33mcv 60.3 78-105mch 19.8 25-33rdw 18.8 9-18hdl kolestrol 70 35-70kolestrol 204 0-200sedimantasyon 3 3-18


Cevap:

Bu değerlerle böyle bir tanı koyulamaz Hb rlektroforezi testi ve ilave testlere ihtiyac olabilir Bir hematoloji uzmanına basvurun

a******* :

ben erkek arkadasımla arkadan ilişkiye girdim. içime bosalmamasını soyledim fakat son anda cıkardı ve aktı banada bulastı. vajinamda spermlerini gormedm hemen yıkadım ama arkamı temizledikten sonra o telaşla vajinamıda yıkadım sildim görmedim ama azda olsa bulassa hamile kalır mıyım? şimdiden yardımlarınız için tesekkurler


Cevap:

Hamilelik ihtimaliniz yok denecek kadar az.

h******** :

son 1 aydır belim dizlerim ve kasıklarımda şiddetli agrılar var. idrar tahlılımde kan göründü ve 3-4 lökosit bulundu yazıyordu.ha bire su içip duruyorum.kimse derdımı anlamıyor.sancılarım gecmek bılmıyor.


Cevap:

İdrar tahlilinde 3-4 lökosit normaldir

b******* :

merhaba kan tahlilim beta hcg 16,2 çıktı hamilemi oluyorum ????


Cevap:

20 ve altı BETA HCG değerlerinde gebelikten pek söz edilmez.

S***** :

selam idrar tahili yaptırdım hersahada 1-2 lökosit,1-2 epitel hücresi görüldü yazıyordu nedemek acaba teşekkür ederim


Cevap:

İdrar tahlilinizde belirtiğiniz sonuçlar normal

n******** :

wbc 4,3 rbc 3.74 hgb 7.9 hct 25.6 mcv 68.6 mch 31rdw 18.1 plt 353 mpv 7.7 pct 0.27 pdw 15.9 ly# 1.1 mchc 31 mo# 0.3 ne# 2.9 eo# 0.0 ba# 0.0 mo% 8.1 ne%66.7 eo% 0.4 ba% 0.4 ly% 24.4 tür bu kan testini yorumlar mısınız


Cevap:

Kansızlık bulguları var

p************* :

merhabalar ben tüpbebek tedavisi oluyorum.bugün transferimin 10.günü.7. ve 8. günü idrarda test yaptım negatif çıktı.9.günüde kanda bakıldı 0.25.çıktı.sizce 12.güne kadar yükselme olabilir mi


Cevap:

Bu konuda transferi yapan doktorunuz verdiği bilgiler ışığında hareket etmelisiniz

b**** :

Merhabalar, esim 42 yasinda erkek, kilolu ve ailesinde seker hastaligi var. Asagidaki test sonuclarina gore doktor herhangi bir seker yuklemesi yapmadan insulin direnci teshisiyle 3 ay kullansin diye glifor 1000 mg verdi. Bu sonuclara gore insulin direnci var denilebilir mi, yoksa yukleme mi yapilmali? Glukoz - 116 Ref 70-100Kolesterol HDL - 40 Ref >40Kolesterol LDL - 185 Ref 50-130HOMA-IR - 2.91 Ref 0.744-2.259Insülin - 10.17 Ref 3-28


Cevap:

İnsülin direnci bulguları var.HOMA testi yüksek çıkmış.Glukoz da yüksek.Endokrinoloji uzmanınca takip edilmeli eşiniz

ö***** :

hocam merhaba, annemin kan testi sonuçları hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim: Nd= normal degerler, Kadın, 54 yaşında.Wbc: 24,9 Nd:4-11Rbc:4,3 Nd:4,5-5,9Hgb:13,5 Nd:11,5-18Hct:39,3 Nd:35-55Mcv:90,6 Nd: 80-100Mch:31 Nd:26-32Mchc:34,3 Nd:31-36Rdw:16,6 Nd:11,6-17,2Plt:164 Nd:130-450Mpv:8,81 Nd:6-12Pct:0,14 Nd:0,1-0,5Pdw:18,5 Nd:8-18teşekkürler, iyi çalışmalar.


Cevap:

wbc oranı yüksek.Enfeksiyon geçiriyor olabilir.

b******** :

selam iyi çalışmalar ben 1 yıl önce korunmasız bir ilişkim oldu .11 ay sonra elıza testı yaptırdım.sonuçlarım negatif çıktı ondan sonra 4 hayat kadınınla beraber oldum hepsinde korundum ağızdan durumda hep verici durumundaydım.hala aklımda acaba soruları var sanırım psıkolojim bozuldu.ağızdan yoldan geçme ihtimalı yoktur umarım.


Cevap:

Siz de durumunuzun farkındasınız Psikolojik destek alabilirsiniz

g******** :

AST ve ALT değerleri normal çıkıyor ancak karaciğer ultrasyona çektirdiğimde karaciğer yaglanması çıkıyor. GRADE II TERTASTAROZ kan değerlerininde yüksek çıkması gerekmiyor mu? teşekkürler.


Cevap:

Karaciğer yağlanması ultrasonda çıkmış.Han tahlili ve ultrason tamamen farklı tahliller.Bir orantı kuramayız

s******** :

RBC - 2.7HGB - 7.7HCT - 23.5RDWCV - 17.3RDWSD - 64.7 EÇS - 29Sırtımda cok agrılar oluyor. Hareket edemıyorum. Sadece uzandıkta rahat hıss edıyorum. Kan degerlerimde sorun mu var?


Cevap:

İleri derecede bir kansızlık bulgularınız var.Bir an önce ileri tetkik ve tedavi için bir hematoloji uzmanına başvurun.

z**** :

ben de cevabımı alamadım. ayrıca site çok karışık. üyelik girişinden sonra gelen-giden mesaj şeklinde bir alan olsa daha kolay buluruz aradığımızı. ve neden anasayfada üyelik girişi yok? ya da bunların hepsi var da acaba ben mi göremiyorum, bunu da düşündüm. Teşekkürler


Cevap:

Sorunuz cevaplandı.Sitemize her gün yüzlerce soru geliyor ve önemli bölümü cevaplanıyor.Bu konuda tarafımıza iletilen bir sorun bulunmuyor.

?