Erkekler, Sağlığınız İçin Ağlayın!

Yayın Tarihi : 2015/04/28 14:57 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/24 10:25 •

Bir çok toplumda erkeklerin ağlamamasının ve metanetli olmasının gerektiği konusunda bir düşünce vardır. Aslında erkekler de ağlamaya ihtiyaç duyar. Bu yazımızda erkeklerda ağlamanın faydalarına değineceğiz.

Erkekler, Sağlığınız İçin Ağlayın!

Toplumların zaman zaman oluşturduğu ve nesilden nesleaktarılan yanlış bilgiler arasında erkeklerin ağlamaması gerektiği listenin bekli de başında yer alıyor.
Ağlamanın insan vücudunun fiziksel ve psikolojik birihtiyacı olduğu yapılan çalışmalar ışığında netleştirilmiş bir durumdur. Gözyaşı, gözün nemlenmesinde etkili olduğu gibi göze gelen yabancı maddelerin uzaklaştırılmasında da gözyaşı baş rolde yer almaktadır. Göz sağlığı için göz pınarlarının ara ara temizlenmesi oldukça faydalıdır. Ayrıca ağlamak kişide stres gerilimini azaltan ve sakinleştiren bir davranıştır. Kişinin cinsiyete bakılmaksızın yerinde ve kararında ağlama davranışı göstermesi sağlıklı bir yapıya sahip olduğunu gösterir.

Dünyadaki pek çok kültür ve toplulukta,  özellikle erkeklerin özellikle toplum içinde ağlaması tabu olarak kabul ediliyor. Bir çok kişi ,erkeklerin kadınlara göre daha  metanetli olması ve çok az duygu göstermesi veya hiç göstermemesi gerektiğine inanıyor. Bu görüşlerin neticesinde ise,  birçok erkek ağlamanın doğru bir davranış olmadığını uygun olmadığını düşünüyor.
Aslında bu doğru bir davranış değildir. Erkekler duygularını gizleyebilirler, yalnızca özel olarak ağlamayı seçebilirler ya da hiç ağlamamayı tercih edebilirler ancak gözyaşlarını saklamak ve duyguların bastırılması sağlık için olumsuz olabilir.

Erkeklerin ağlaması normaldir. Ağlamak, erkeklerde duyguları işlemenin sağlıklı bir yoludur. Bir çok duygusal ve fiziksel yararı vardır. 

Erkeklerin ağlamasının erkek sağlığına faydaları aşağıda belirtilmiştir:

Erkeklerde Ağlamanın Faydaları

1. Erkeklerde ağlamanın rahatlatıcı bir etkisi vardır. Kişi bu şekilde kendini sakinleştirmenin de bir şekilde yolunu bulmaktadır.
2. Ağlamak insanların kendilerini sakinleştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, insanların çevrelerindeki insanlardan destek almasına da yardımcı olabilir.İçindeki dertleri de bu şekilde dökebilir.
3. Ağlamak bazı ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
4. Ağlamak erkeklerde ruh halini geliştirir.
5. Ağlamanın vücudumuzdaki toksinleri atmada ve stresi azaltmada da yararı olduğuna inanilmaktadır.
6. Ağlamak uyku uyumaya da yardımcı olur.
7. Ağlamak gözümüzde  bulunan bakterilerin de atılmasını sağlayabilir.
8. Ağlamak aynı zamanda hayata bakış açısını da değiştirebilir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?