Fazla Kilolardan Kurtulayım Derken Böbreklerinizden Olmayın!

Yayın Tarihi : 2015/04/07 17:26 • Güncelleme Tarihi : 2022/06/06 01:08 •

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde hızla kilo verdiren şok diyetler tekrar gündeme gelmeye başladı

Fazla Kilolardan Kurtulayım Derken Böbreklerinizden Olmayın!

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde hızla kilo verdiren şok diyetler tekrar gündeme gelmeye başladı. Oldukça sağlıksız bu şok diyetler bir süre kilo kaybına neden olsa da kaybedilen kiloların hızla geri alınmasına zemin hazırlamaktadır. Ayrıca şok diyetlerin çoğunlukla tek tip besin içermesi ve sıvı tüketiminin gün içerisinde minimuma çekilmesi böbrekler için ciddi sorun oluşturuyor. 

Kiloyu Su ve Kastan Vermeyin

Çoğu zaman insanların odak noktası kiloyu bir şekilde vermek olduğu için, kaybın nereden olduğunu pek önemsemezler. Halbuki doğru kilo verme şekli; kas dokusunun artması, suyun yeteri kadar olması ve yağların yakılmasıdır. 

Kas dokusu, aktif hareket ve protein tüketimi ile artar. Yani kişi yeteri kadar kinetik enerji sağlamalı ki; yağlar harekete geçsin ve yanmaya hazırlansın. 

Su, tüm hücrelerin doğru çalışması için en önemli unsurdur. Bir hücrede yüzde onbeşin altında su olduğunda, o hücredeki hiçbir enzim çalışamaz ve zamanla işlevini yitirir. Bu sebeple vücuttan su kaybı olmaması çok önemlidir. Bu sebeple hangi diyeti uyguluyor olursanız olun, içine bol su tüketimini eklemeyi unutmayın. 

Yağların yakılması, kilo vermenin asıl açıklamasıdır. Yani ancak vücuttan yağ kaybediyorsanız doğru bir kilo vermeden bahsedebiliriz. Bunun en önemli göstergesi, kilo vermenize rağmen yüz bölgenizde bir değişiklik olmamasıdır. 

Eğer yüzünüz kilo verdiğinizde değişiyor; yanaklarınız sönüyor, cilt parlaklığını kaybediyor, göz altı torbaları belirginleşiyorsa ve hasta gibi görünüyorsanız doğru yolda değilsiniz demektir. 

Doğru zayıflamada; tartıda kilo azalırken, yüz görünümü kötü ve hastalıklı görünme anlamında bir değişikliğe uğramaz. Aksine; yüz parlaklığı ve yüz güzelliği artar, elmacık kemikleri belirginleşir, gözler daha canlı görünür ve kişi kendini dinç hisseder. 

Ayrıca kolaylıkla hem hastanelerde, hem de ticari amaçla kullanılan tartılarda yağ oranınızı ölçtürebilir ve buna göre değişiklikleri değerlendirebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?