Gebelik İle İlgili Sorular

Yayın Tarihi : 2017/09/23 10:06 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/05 14:03 •

Gebe olup olmadıklarını merak eden okurlarımızdan Tahlil

Gebelik İle İlgili Sorular

Gebe olup olmadıklarını merak eden okurlarımızdan Tahlil.com'a bir çok soru geliyor.
Bu bölümde kanda yapılan Beta HCG testi, idrarda yapılan gebelik testi ve ilişki sonrası gebe kalıp kalmayacaklarını merak eden okurlarımızın sorularına Tahlil.com uzmanlarının verdiği cevapları okuyabilirsizniz.
Dilerseniz merak ettiğiniz konunun altına siz de sorunuzu sorabilirsiniz.

Beta HCG değerine göre tahmini gebelik haftası nasıl hesaplanır?

Beta HCG değerine göre hamile olup olmadıklarını merak edenlerin soruları ve cevaplar

Gebelik testi, gebelik testinin ne zaman  ve nasıl yapılacağını merak edenlerin soruları ve cevaplar

Sürtünerek ilişki sonrası hamile kalıp kalmayacaklarını merak edenlerin soruları ve cevaplar

Arkadan ilişki ile hamile kalınıp kalınmayacağını merak edenlerin soruları ve cevaplar

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
f********* :

Merhaba; ben son adetimi 13 şubatta gördüm 7 haftalik oluyo gebeligim fakat 28 şubatta lekelenmem oldu kan degerim 1930 bu değere görede 5 hfta 6 günlük gözüküyor .kesem gözükmüyor karın ultrasonunda.doktorum rahim duvarı kalınlasmis dedi şuanda bekliyorum. Sizin yorumunuz ne olur tsk..


Cevap:

Beta HCG değerleriniz gebelik bulgusu.Sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  ultrason muayenesi ve muayene sonrası da gebelik kesesinin ultrasonda gözükmesini de  beklemek gerekir.
Bu süre zarfında Beta HCG değerlerinizde periyodik bir yükselme olmasını da beklemeliyiz.

Tahlil.com olarak önerimiz ise, bu aşamada doktorunuza  kontrollerinizi sürdürün
Takip eden süreçte gebeliğinizin seyrini araştırmak için yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg tahlillerinin sonuçlarını bekleyin.

Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

s********* :

Şüpheli ilişkiden sonra adetim normal gününden 5 gün önce geldi agrılı ve az kanamalı oldu daha sonra 3 defa test yaptik negatif cikti 22 martta adet oldum ama karnımda şişlik var hala hamile olabilrmiyim?


Cevap:

Biz cevap vermekten bıkmıyoruz sizler de sormaktan.
Adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını binlerce kere yazdık.Üstüne görme denen olayın da internetteki bilgi kirliliği nedeniyle kafa karışıklığına yol açtığını da defalarca belirttik.

Biraz vakit ayırıp aşağıda yazdıklarımızı ezberleyene kadar dikkatle okuyun.Hatta mümkünse yazıcıdan çıktı alıp bir de fosforlu kalemle üstünden geçin.

Cinsel beraberlik veya ilişki  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki bağlantıyı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor,
Bir kere şu konuyu lütfen unutmayın.Üstüne görme nadir görülen bir durum olup adet kanamasıyla da kolaylıkla ayırt edilebilir.
Aşağıdaki bağlantıda adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için  tıklayınız.....

s********* :

Tuvalete girdim ve vajinama biraz parmagimi soktum. Sitede biseyler okuyunca korktum kapi kolunda sperm falan olsaydi hamile kalma ihtimalim var mi bulasabilir mi


Cevap:

Tuvalete girip parmağınızı vajinaya sokmanız gerçekten çok tuhaf kapı kolunda sperm olma ihtimalinin düşük olacağı gibi öyle bir ortam da enfeksiyon kapmamanız için sevinmelisiniz. 

s********* :

Üstüne görme yaşadığını düsünen biri 2 hafta sonra yaptığı gebelik testinde negatif çıkarsa testin yanlışlık oranı var midir ?


Cevap:

Her testin yanlış çıkma ihtimali vardır. kan testi yaptırabilirsiniz daha kesin sonuç için. 

s********* :

4 defa farkli markalardan gebelik testi alip yaptik hepsi negatif cikti en son adetim 24 subatta oldu eger hamilelik olsaydi zaten cikmasi gerekirdi oyle degilmi?fakat benim alt karinda gecmeyen bi sislik var ve gobek deligimin icinde siyah diken gibi bisey ne yapmaliyim lutfen yardim edin


Cevap:

Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp, test negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.,
Buna rağmen hala hamilelik korkusundan kurtulamıyorsanız öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.Bu konuda takıntınız var ise psikojik destek almanız da gerekebilir.

f************** :

Merhaba ben evliyim subat ayinda korunmayi biraktim subat 25 de adetim bitti 25 ve 27 subatta iliskiye girdik adetten 3 gun sonra kanamam oldu sonra bugun gine kanama oldu ama leke gibi pembemsi gibi renkte yerlesme kani olabilirmi ?


Cevap:

Korunmalı veya korunmasız bir cinsel beraberlik sonrası adet gören bir kadının hamile olması mümkün değildir.
Tahlil.com'da bu ve benzeri binlerce soru cevapladık  yüzlerce yazı yayınladık.
Umarız bu konularda kafa karışıklıklarının önüne geçebiliyoruzdur.
Sizin durumunuzda da ilişki sonrası adet görüldüğü için gebelik ihtimalinden söz edemeyiz.
Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve sorulmuş benzeri sorular ile verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız....

s********* :

Merhabalar benim bu ay ki adetim 24 subatta geldi nnormal gununden 4 gun once ve baya agrili oldu bu yüzden ilk gun rastel diye bi ilac aldim ve o sanki biraz adetimi kesti cunku karnimda tam olarak sisligi inmedi ne yapmaliyim bitki yesil cay tarzi seyler icsem duzelirmi


Cevap:

Adet düzensizliğinizin nedenine yönelik muayene ve gerek olursa tahliller yapılması gerekir.

Bir kadın doğum doktoruna en kısa sürede başvurun.

e********* :

Beş aydır adet gören biri hamile olabilir mi üstelik yaptığım dört idrar testi negatif çıktı bu beş ay içerisinde ama karnım sanki bişeyler hareket ediyor gibi hissediyorum ve emin olamıyorm üç ay öncede kadın doğuma kontrole gitmiştim ve ultrasona girmştim


Cevap:

Hamilelik olasılığı nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımızda, kimi zaman psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.

Defalarca adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen veya görmüş olduğu adet kanamasını üstüne görme zanneden ve üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen bir çok okurumuz bulunuyor.

Bu tür korkusu olanlar aynı zamanda gerekli gereksiz bir çok kere gebelik testi de yaptırıyor.
Test sonuçları negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Size  önerimiz, bu kuşkular giderek artıyor ve devam ediyorsa psikolojik destek yönünden bir sağlık merkezine başvurmanız.

Dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.

u********** :

Eşimle iki kez korunarak ilişkiye girdim ve o gece alkol aldım ayrıca sigara içen bir erkeğim. Ertesi sabah korunmasız ilişkiye girdik(eşim hep üstteydi ve içine boşalma olmadı) ve eşimin15.günüydü (26-28 günde bir adet görüyor). Bu koşullarla korunmasız ilişkimizde eşimin hamile kalma riski nedir?


Cevap:

Cinsel ilişki sürecinde dşarı boşalma tam olarak güvenli bir doğum kontrol yöntemi değildir.
Erkeğin cinsel organı vajinaya girdikten sonra, pen*sten gelebilen ve içinde de sperm hücreleri bulunabilen prostat sıvısı halk arasında bilinen adıyla da erkeğin zevk suyu gebeliğe yol açabilir.Tabii ki bu normal bir boşalmaya göre çok daha düşük bir hamilelik olasılığı taşımaktadır.
Ayrıca dışarı boşalma sırasında da spermlerin vajinaya temas etme olasılığı da söz konusudur.

Sonuç olarak, dışarı boşalma yoluyla korunan çiftlerin beklenen adet süresinde en az 7 günlük bir gecikme olması durumunda gebelik testi yaptırması uygun olacaktır.

Bu durumda beklenen adet de yukarıda belirtildiği gibi gecikme olursa tedbiren test yaptırabilirsiniz.

u*** :

2 ay düzenli doğum kontrol hapı kullanan kız arkadaşımla adetinin son günü korunmasız olarak iliskiye girdik ilşkiden önceki son 2 gün kız arkadaşım doğum kontrol hapını almamıştı ve bizde tedbir olarak 22 saat sonra ella isimli ertesi gün hapını kullandık sizce gebelik riski nedir ve varmıdır...teşekkürler...


Cevap:

Adet zamanını bekleyin eğer 5 gün veya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yapabilirsiniz.

k************* :

Kız arkadaşımın ağzına boşaldım sonra arkadaşım tükürdü. Bu esnada kız arkadaşımın üzerinde iç çamaşırı ve Pedi vardı.sonra elimi ve pen*simi peçete ile sildim. Sonra arkadaşımın vajinasını elimle oksadim. Kız arkadaşım adet gününden 1 yada 2 gün sonra adet gördü hamilelik riski nedir sizce tskrlr


Cevap:

Hamilelik ihtimali yok.

g**************** :

merhaba kız arkadaşımla 1 ay önce arkadan bir ilişki yaşadık boşalma sırasında spremlerin bir şekilde vajinaya ulaşmasından korktuk.Kız arkadaşım çok stres yaptı adeti şu an 1 gün geçikti ben bunun strese dayalı bir gecikme olduğunu duşunuyorum ama bir iki gün önce çamaşırında kahverengi lekelenmeler olmuş bunun sebebi bir bakteriyel enfeksiyon olabilir mi yoksa yerleşme kanaması mıdır ? başka bir belirti göstermedi hiç gögüslerde hassasiyet vb gibi ?


Cevap:

Adet tarihini bekleyin beş gün veya daha fazla gecikme olursa kanda beta hcg testine baktırın.

d********** :

mrb ben iliskiye falan girmedim erkek arkdsm kendi kendine bosaldi elime biraz sperm bulasti elimi islak mendille sildim 45 dk snra eve geldim elimi yikadim dusa girdim.Dusum biterkn eline su carpip vajinami yikadim bu kosullarda sperm canli kalmismidr elimden suyla birlikte vajinaya ulasirmi


Cevap:

Hayır risk yoktur..

n********** :

en son mayıs ayının 7. sınde regl olmuştum aynı ayın 23.de condomla (korunmalı) ilişkiye girdim. bı sonraki ay(haziran) 14 regli oldum. haziram 28 de tekrar bi kanama oldu. bilmiyorum belkide bu yorumların üzerine bunları sormak komik ama ben kafamda olmayan seyleri üreten bi insanım yardımcı olun


Cevap:

Adet aralıklarınız kısa sürüyor ise kadın hastalıklarına muayene olmanızı öneririz..

a******** :

Merhaba.yaklaşık 40 gün önce adet oldum sonra hiç olmadım arada akıntılarım oldu bugün yeni adet oldum.hamile olma ihtimalim nedir?hamile olunca adet gecikiyor diye biliyorum peki ne zaman normale döner bu döngü?40 gün çok mu anormal acaba?


Cevap:

Adet gören birinin hamile olma  olasılığının bulunmadığına dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


c***************** :

mrblar.23yasındayım 1senedır cocuk dusunuyoruz bu ay dıger aylara gore deısıklıkler var adet gunum duzensız 3gun normal adet gordum 4.gunaz kahverengı geldı 5.gun esımle ılıskım oldu dasonra pembe kanam vardı fazla surmedı ayaklarımın altı yanıyor ve basım cok donuyor ustune gormus olabılırmıyım tşk


Cevap:

Gebelik testi yapmanızı öneririz..

f********* :

Merhaba hocam.. Zevk suyu ile hamile kalınır mı ?


Cevap:

Bu ihtimal oldukça düşüktür ancak hamileliğin oluşması söz konusu olabilir. 

d********** :

Mrb nisanlim kendi kendine bosaldi benle bir temasi yada iliskisi olmadi..O bosalirken spermi benim kiyafetime cok az sicramis bende o bulasan yere dokundum.Daha sonra yarim saat sonra unutup vajinama dokundum.Bu sekilde hamilelik olurmi speem ne kadar yasar lutfen cevaplayin iki sorumuda


Cevap:

Özelliklei  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan bu tür işlere girişen sizin gibi okurlarımızdan sıklıkla bu tür sorular geliyor.

Spermlerin ne kadar canlı kalabildiğine dair aşağıdaki linkte belirtilenen yazımızı dikkatle okuyunuz.Aradığınız cevapları bulacaksınız.


i******* :

sevgilimle düzenli bir iliskimiz var adeti ilişkiye ilk basladigimiz ay şubat in14ünde oldu sonra mart ın 17sinde oldu nisan ın da 13ünde oldu ve bu ay hala adeti olmadı. koruyucu veya herhangi bir hap kullanmadık hiç bosalacagm an geri cekildim ve hep elime bosalp bi bezle sildim ve tekrar ilişkiye girdik yarm saat sonra bu ay hamile olma riskinin yüksek olduğu günlerde yine böyle birlikte olduk ve hala adeti olmadı sizce hamile mi lütfen cevap verin


Cevap:

 Çoğunlukla cinsel konularda bilgisizlikten ve erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan bu tür çoğu zaman da çok anlamlı olmayan sorular geliyor.
  Belirtiğiniz şekillerde bir hamilelik pek mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
  Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com ekiplerince verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

 Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.




f**************** :

Sevgilimle yaklaşık 3 ay önce birşeyler yaşadık iç çamaşırının arka kısmına boşaldım 3-4dk içinde iç çamaşırındaki meniyi temizledi ve iç çamaşırının üstüne 2 kat peçete koydu vajinasına meni temas etmemiş hiçbir belirti yok 4 kez de normal zamanında regl oldu fakat karnı azcık şişmiş acaba hamilemi


Cevap:

Hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır..

f********** :

benim beta hcg değerim 10000 progesteron değerim 9 çıktı.. progesteron değeri çok düşük değil mi bu durumda düşük tehlikesi var mı ya da progestan kullanmama gerek var mı


Cevap:

Progesteron tedavisine sadece progesteron seviyesine bakılarak değil gebeliğin değerlendirilmesi ile karar verilir, doktorunuzun önerilerine uymanızı öneriiriz..

q***** :

birkaç sorum olacak cevaplanırsa sevinirim.hamileyken adet olunurmu?2-3 aylık hamile olan birisinin gebeliğe yönelik kan testinde gebe olup olmadığı anlaşılırmı?10 günlük bir gecikme olmasına karşın sonraki dönemde şu ana kadar düzenli adet olan biri hamile olabilirmi?teşekkürler..


Cevap:

2-3 aylık hamile ola bir kimse de artık düşük dışında kanama olmaması gerekir..Kan testinde %100 belli olur..

a********* :

mrb sevgilimle cinsel birleşmeden önce mastırbasyon yaptım ve 15 dk sonra tam birleşme oldu sevgilimin adet dönemi 1-2 gün gecikti hamile olma riski varmıdır.


Cevap:

Az da olsa böyle bir ihtimal var, zevk suyu hamilelik yapabilir.Bir haftalık bir adet gecikmesi olursa test yaptırın

a************ :

bu ay ki adet başlangıcım 07.04 yeni evliyim ve gebelik düşünüyoruz. gebeliğin gercekleşmesi için bizim ne zaman birlikte olmamız gerekiyor. yumurtlama tarihi nasıl hesaplanıyor?


Cevap:

Piyasada kolaylıkla bulacağınız bir yumurtlama testi bu konuda en uygun tarihi verecektir, aşağıda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz

http://tahlil.com/tukrukle-yapilan-ovulasyon-yumurtlama-testi-nedir

y********** :

Mrb sevglim sadece pen*sinn kafasini sokmaya calisti tam bir birliktelk olmadi yani zevk suyundan hamile kalabilecgi soyleniyo en son adet tarihim 18 subat sevglime de bu olayi 2 mart gecesi yasadik ve adetm 3 gun geckti ve mide bulantm asiri var hamile miyim


Cevap:

Belirtiiğin şekilde hamilelik şansı çok düşük, ama tedbiren bir kaç gün daha adet görmezsen test yaptırabilirsin

k********* :

mrb adetimden bir hafta sonra sevgilimle sürtünmeyle ilişki yaşadık.onda hiçbir şey yoktu benim iç çamasırım vardı tam boşalacağı sırada değdirmeden çekmeye çalıstı.o ilişkiden sonra vajinamda akıntı oluyor sürekli ve bazen cok fena kaşıntı oluyor.hamilelikle bir ilgisi varmıdır nedeni ne olabilir?


Cevap:

Sıkıntınızın hamilikle ilgisi yok, enfeksiyon yada mantardan kaynaklanan bir durum olabilir bu durumda bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var.

k*********** :

tekrar ben adetimden 4 gün önce oldm bugnde test yaptın negatif cıktı hamılelık yoktır dimi yada kadın dogum doktoruna mı gitmem gerek


Cevap:

Adetinizde gecikme sonrası test yaptırdıysanız, sonuç da negatif çıktı ise, gebelikten söz edemeyiz.

e********** :

kolay gelsin kız arkadasımın gögüslerde sisme ve ucunda kooyulaşma oldugunu soylemiştim bi kac sorum daha olmustu daha onceden ve test yaptık ıkı kez negatif cıktı 24.günde yaptık en son testı ve suanda kız arkadasımın goguslerde sıslık devam etmekte ve bugun beyaz kotu kokulu bı sıvı geldıgını soyledı bunun ne anlama gelir acaba bugun 28.gun.


Cevap:

Bu sıkıntıları için kadın doğum uzmanına görünmesinde fayda var.

g*********** :

merhaba.en son adet tarihim 10 ocak. bugün doktora gittim. Usg muayenesinde kesenin oluştuğunu söyledi doktor. kan tahlilinde Hcg değerim 234 çıktı. kaç haftalık gebeyim acaba?


Cevap:

Beta hcg değerinize göre kaç haftalık gebe olduğunuzu alttaki linke tıklayarak bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi

?