Grip Testleri Nedir? Grip Testleri Ne Zaman Yapılır?

Yayın Tarihi : 2016/10/03 12:17 • Güncelleme Tarihi : 2018/10/07 18:07 •
Sonbahar aylarında grip vakaları artmaktadır.Grip tamısını koymak için de doktorlar grip şühhelendikleri hastalarından çeşitli grip testleri istemektedir.Bu testlerin çoğu kısa süre içinde sonuçlanıp raporlanmaktadır.
Grip Testleri Nedir? Grip Testleri Ne Zaman Yapılır?

 Sonbahar aylarında grip vakaları artmaktadır.Grip testleri İnfluenza A veya B taşıyıp taşımadığını belirlemek amacıyla yapılır.

Grip testleri grip mevsimi ve  grip benzeri belirtilerin; influenza A veya B, veya H1N1 gibi diğer etkenlere  bağlı olarak olup olmadığını anlamak amacıyla yapılır.
Tahlilin sonucuna göre  tedavi seçenekleri belirlenir.
İdeal olarak grip testleri belirtilerin başlamasından sonra ilk 2 gün içinde yapılmalıdır.Bu süreç içinde grip tanısı koyulduğunda ise grip tedavisi çok daha etkin şekilde yapılmaktadır. Grip testi için, nazofarenks sürüntüsü, nazal aspirat veya nazal yıkama ve  uygun koşullar altında  boğaz sürüntüsü gibi örneklere gerek vardır.Bu testler mikrobiyoloji laboratuvarlarında mikrobiyoloji uzmanlarının kontrolünde tatbik edilmelidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
B****** :

İdrarla gebelik testi yaptım negatif  çıktı ve testi atmayı unutmusum sabah tekrardan baktığımda 2.çizgi belirginleşmişti acaba hamile olabilirmiyim?


Cevap:

İdrarla yapılan gebelik testlerini testin içinden çıkan kullanma kılavuzunda belirtilen sürelerde değerlendirmelisiniz.Saatle rsonra değerlendirmek yanlış sonuçlar verecektir.

?