İntihar Eğilimi

Yayın Tarihi : 2016/11/08 16:37 • Güncelleme Tarihi : 2016/11/08 16:37 •
Uzmanlarintihar eğiliminin önceden anlaşıldığını savunuyorlar
İntihar Eğilimi

Uzmanlarintihar eğiliminin önceden anlaşıldığını savunuyorlar. İntihar girişimindebulunan insanların  %80 inin intiharı dahaönce düşündüğü ortaya çıkmıştır.

Buinsanların bilinçaltında yaşama isteğine karşı duran travmatik olayların olabileceğivurgulamaktadır.

İntiharkararı alan bir birey için yaşam anlamını yitirmiştir. Kişi her sabah uyandığında yaşamasını gerektirecek bir şey olmadığını düşünür.Buyüzden özellikle gençlerin problemlerinin,kaygılarının ,yetişkinler hakkındakişikayetlerinin dikkatlice dinlemesi önemlidir.

Ayrıcadoğru bilinen yanlışlardan biri ise bu kişilerle intihar hakkında konuşmanınintihar riskini artıracağı düşüncesidir. İntihar düşüncesi içerisindeki kişiylebu konunun açık bir şekilde konuşulabileceği bilinmelidir.

 İntihar eğiliminin sebepleri derin, karmaşık, uzun süreli durumlardır. Özellikle aile ilişkileri, sosyal çevre, iş ortamındakibaşarı düzeyi gibi etmenlerle şekillenebilir.

Uzunsüre travmatik bir durum yaşayan bireyler ağır depresyon sonucunda intiharederek  yaşamına son vermeyi tercihedebilir. İntihar eğilimi genel de çocukluk ve ergenlik dönemlerinde aileortamındaki ilgi ve sevgi eksikliğinden kaynaklanabilmektedir.

Fizikselolarak kendini beğenmeyen, sosyal çevrede dışlanmış olan bireyler de intihareğilimi yüksektir. Karşılığı olmayan ve sonu olumsuz biten ilişkilerde deintihar eğimi sık görülmektedir. Ne istediğini bilmeyen kişilerde de intihareğilimi görülebilmektedir.

Bu durum toplumumuz için daha büyük bir tehlike olmadan önce, devlet kurumları,okullar, aileler tarafından gerekli olan organizasyonların, düzenlemelerinyapması ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?