Teknolojiyi Kendinize Zaman Ayırmak İçin Kullanın
Günümüz pek çok hastalığının etkenlerinden birisi olarak gösterilen san*l dünya ve teknoloji, özellikle bireyleri psikolojik açıdan etkiliyor ve zayıflatıyor
Günümüz pek çok hastalığının etkenlerinden birisi olarak gösterilen san*l dünya ve teknoloji, özellikle bireyleri psikolojik açıdan etkiliyor ve zayıflatıyor. Yanlış kullanılan teknolojik aletler hem kişilerde güven sorununun oluşmasında hem de fiziksel sorunların yaşanmasında etkilidir. O nedenle uzmanlar zorunlu olmadıkça aktif olarak hayata katılmanın ve san*l dünyadan uzaklaşmanın sağlığa iyi geleceğini söylüyor.
Yanlış Teknolojik Kullanım Nedir?
Teknoloji; şüphesiz hayatı çok kolaylaştırır. Banka işlemlerinin, alışverişin, fatura ödemelerinin, her türlü bilginin kolayca ulaşıldığı, değerlendirildiği, şikayet edildiği hatta tebrik edildiği, ürünleri ve fiyatları kıyaslayabildiği; ulaşması bu kadar kolay bir olguyu hayattan çıkarmak tabii ki doğru değildir. Çünkü bu sadece işleri kolay halletmemizi sağlamıyor, ayrıca hayata eğlenmeye de daha fazla vakit ayırmamızı sağlıyor. Yani aslında insanlara vakit veriyor.
Yani teknoloji doğru kullanıldığında, tüm işleri aksatmadan yapabiliyor, hatta kalan vaktinizi aileniz ve kendi zevkleriniz için harcıyorsunuz.
Ancak bu bol zaman, bazıları için vakit idame edememeyi de beraberinde getiriyor. Fazla zamanını nasıl kullanması gerektiğini bilmeyen özellikle ergen ve çocuklar; teknolojiyi bir oyun, takip mekanizması olarak kullanıyorlar. Özellikle başkalarının hayatını izleyen çocuklar, o herkesin sadece istediği yüzünü gösteren, çok mutlu hayatları gördüklerinde; kendi hayatlarını sorgular hale geliyorlar. Mutluluğu yakalamak için, kendi hayatlarını değiştirmektense, onların hayatlarını izlemeyi tercih ediyorlar. Bu sebepledir ki; hem o ekrana bağımlı hale geliyor, hem de sürekli kendi hayatlarını sorgulamaktan mutluluktan gittikçe uzaklaşıyorlar. Ayrıca bunlar sadece psikolojik etkileri.
Fizyolojik etkileri ise bi hayli fazla. Maruz kalınan ışık sebebiyle insanlar uykuya geç dalıyor ve kalitesiz uyku uyuyorlar, uykusunu alamayan insanın algısı kapalı, ağrıları çok, başarısız ve mutsuz oluyorlar. Ayrıca duruş bozuklukları meydana geliyor ve kişi hareketsizleştiğinden kilo alma, kemik yapısı değişimi ve zayıflaması meydana geliyor.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.