Asabiyetiin Sebebi Açlık Olabilir mi?

Yayın Tarihi : 2015/04/07 17:26 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/21 01:39 •

Stresi kontrol edememe ve asabiyet, kişinin psikolojik ve fiziksel sağlık bütünlüğünü bozmanın yanı sıra sosyal yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor

Asabiyetiin Sebebi Açlık Olabilir mi?

Stresi kontrol edememe ve asabiyet, kişinin psikolojik ve fiziksel sağlık bütünlüğünü bozmanın yanı sıra sosyal yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor.

Asabiyet bozukluğunun pek çok nedeni vardır. Sağlıksız diyet uygulamaları asabiyet bozukluklarının en yaygın nedenleri arasındadır.

Aç kalarak kilo vermeye çalışan kişilerde aşırı halsizlik ve buna bağlı durumları yorumlamada güçlük yaşanmaktadır.

Bu durum asabiyeti doğurmakta ve kontrolünü güçleştirmektedir. 

Vücut Açlık Durumunda Ne Yapar?

Vücutta enerji kaynağı, ilk olarak karbonhidratlardır. Karbonhidratları kullanmak vücut için kolay ve pratiktir. Ancak karbonhidrat eksikliğinde yani besin tüketilmediğinde depo yağlar kullanılır. Ancak bu diyet kararı aniden verildi ve vücuda besin girişi kısıtlandıysa vücut bu durumda yağlarını korumaya alır ve yakımını reddeder. Besin bulamayan hücrelerde ise, stres durumu meydana gelir. Bu durumu kişi gerginlik ve huzursuzluk olarak hisseder. 

Vücudun yağ yakabilmesi için ise, ihtiyacı olan kalori sağlanmalı ve sporla yağ yakılması desteklenmelidir. Yani sadece aç kalmak, yağ yakmayı sağlamadığı gibi; vücuda zarar dahi verir. Bu sebeple kilo verme hususuna bilinçli yaklaşılmalı ve bir uzman eşliğinde yapılmalıdır. 

Açlık ve Kan Şekeri Bağlantısı

Kan şekeri, vücudun işlevini yerine getirebilmek için ihtiyacı olan enerjinin var olma durumudur. Kan şekeri eksik olduğu durumda, vücut ihtiyaçlarını gideremez ve enerjisiz kalır. Bu durumda halsizlik, bayılma, göz kararması gibi durumlar meydana gelir. 

Kişi haddinden fazla aç kaldığında, vücut ihtiyaç duyduğu enerji kaynağını bulamaz. Halk arasında buna kan şekeri düşmesi denir. Kişiye besin takviye edilerek kanda ihtiyaç duyan besin sağlanır. Bu yüzdendir ki, eğer diyet yapmaya karar verdiyseniz, kesinlikle ihtiyaç duyduğunuz kaloriyi karşılamalısınız. Bu şekilde kan şekeri düşmeyecek ve kötü etkiler meydana gelmeyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?