Hafızanızı 'Fit' Tutun

Yayın Tarihi : 2018/05/25 19:34 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/25 19:34 •
Düzenliolarak egzersiz yapmak insan sağlığı için çok önemlidir
Hafızanızı 'Fit' Tutun

Düzenliolarak egzersiz yapmak insan sağlığı için çok önemlidir. Yapılan egzersizbireyin hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini iyi hissetmesini sağlar. Doktorlar spor yapmanın beyinde yeni sinir hücrelerioluşturan faktörleri uyardığını söylüyorlar. Beyinle vücudun diğer kısımlarıyenileniyor ve oluşan bu yeni hücreler eski beyin hücrelerinin birbirleriyleolan ilişkilerini kuvvetlendiriyor.

Düzenliegzersiz başta kalp damar, tansiyon, şeker, solunum hastalıkları gibihastalıkların ortaya çıkmasını engelliyor ve bu hastalıkların kontrol altındatutulması açısından büyük önem taşıyor.

Uzmanlar, egzersizin sinir sisteminde pek çok bölgeyi etkilediğinisavunuyor. Öyle ki serotonin ve dopamin gibi mutlu, sakin ve sevinçlihissetmeyi sağlayan zevk kimyasallarının salgılanmasında yardımcı olduğunusöylüyor.

Yapılan araştırmalar sonucu egzersizin beyne iyi geldiği ve düzenlispor yapanlarda hafızanın daha geç bozulduğu saptanmıştır. Egzersiz kavrama yeteneğimizi de geliştirerek beynin yapısınıda değiştiriyor. Bu sayede düzenli egzersiz yapılarak aralarında Parkinson veAlzheimer başta olmak üzere birçok hastalığa karşı durabileceğimiz görüşü birçok araştırmacı tarafından desteklenmiştir. 

 

Araştırmasonuçlarına göre düzenli olarak egzersiz yapan kişilerde sigara ve alkolkullanımında azalma tespit edilmiştir. Bilim adamları bunu sigara ve alkoliçerken beyinden salgılanan bazı keyif verici maddelerin egzersiz sırasında vesonrasında da salgılandığını bulmuşlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?