Korona ile Savaşan İçecek

Yayın Tarihi : 2020/09/12 08:38 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/12 08:38 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Korona virüsün dünyayı etkisine aldığı bu dönemde şüphesiz güçlü bağışıklık her bireyin gündemine oturmuş vaziyettedir. Peki bağışıklık nasıl güçlenir?

Korona ile Savaşan İçecek

Korona virüsün dünyayı etkisine aldığı bu dönemde şüphesiz güçlü bağışıklık her bireyin gündemine oturmuş vaziyettedir. Peki bağışıklık nasıl güçlenir?

Bağışıklık; vücudun mikroplara karşı direnme gücüdür. Yani bağışıklığınız ne kadar kuvvetli ise, hastalık geçirme oranınız o kadar az; veya geçirseniz dahi daha hafif atlatmanız muhtemeldir. Bu sebeple bağışıklık son derece ciddi bir konudur.

Bağışıklığı artırmanın en iyi yolu beslenmedir. Bu sadece korona virüs için değil, tüm hastalıklar için de geçerlidir. Tabii ki spor ve düzenli uyku desteğini de unutmamak gerekir.

Nasıl Bir İçecek Tüketelim?

Yapacağınız vitamin deposu içeceklerle korona virüse karşı savunma oluşturabilir, korunma sağlayabilirsiniz.

Yarım limon, yarım elma ve bir adet hurmayı kabuklarını iyice yıkayarak dilimleyin. 4 su bardağı su ekleyin. İçerisine zencefil, zerdeçal, ve biraz da tarçın ekleyin. Blender yardımıyla iyice karıştırın ve özellikle sabah kalktığınızda aç karınla tüketin.

Bu karışımın hepsi birlikte içilebileceği gibi, ayrı ayrı da tüketilebilir veya ilaveler yapılabilir.

Peki Hangi Gıda Neden Tüketilmeli?

Limon; içeriğindeki C vitamini ile güçlü bir bağışıklık artırıcıdır. Korona virüsün grip benzeri bir hastalık oluşturduğunu düşünürsek; bu dönemde C vitamini tüketiminin ne kadar kıymetli olduğu herkesçe anlaşılabilir. limon yerine portakal, ıhlamur, rezene de kullanılabilir.

Elma; içinde C ve E vitamini bulundurmasının yanında, lifli yapısı sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir meyvedir. Antioksidan içerir ve kabızlığı önler, bu sayede bağırsak sistemi de kendini hastalıklara karşı korumuş olur.

Hurma; B vitamini içeriğiyle beraber güçlü bir antioksidandır. Yorgunluk halini ortadan kaldırır. Ayrıcı güçlü bir folik asit kaynağıdır ve çocuklara da güvenle verilebilir.

Su; tartışmasız vücut için en önemli unsurdur. İnsan vücudunda enzimler %15 in altında kalan su miktarında çalışamaz. Bu da vücudun hayati fonksiyonlarını yerine getirememesi demektir.

Zencefil ; sinir sistemi ve midenin doğru çalışabilmesi ve güçlenmesi için vazgeçilmezdir. özellikle kalp sağlığı ve solunum yolu hastalıklarını engellemede önemlidir.

Zerdeçal; anti inflamatuar özelliğiyle güçlü bir bağışıklık kuvvetlendiricidir.

Tarçın; kemik sağlığı ve kan şekeri düzenlemesinde tarçının büyük görevi vardır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?